MEDIA

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού» για περισσότερο από έναν μήνα!

Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου 2017, 15:32 / Ανανεώθηκε 31 Ιανουαρίου 2017, 15:19
Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού» για περισσότερο από έναν μήνα!
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκάδες συντελεστές του σταθμού, μέσα από τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ

Δεκάδες συντελεστές του σταθμού, μέσα από τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Θέλω να Βοηθήσω» προσκάλεσαν τον κόσμο να ενισχύσουν αυτή την τόσο πολύτιμη προσπάθεια μέσω του 19810 για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου: Καταγράφηκαν περισσότερες από 70.000 κλήσεις και περισσότερα από 40.000 sms στο 19810 για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Θέλω να Βοηθήσω» που στόχο έχει να στηρίζει ενεργά Οργανισμούς που διακρίνονται για το ουσιαστικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο, πριν από ένα μήνα ξεκίνησε μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μετά από 21 χρόνια, όπου ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος είχε εκφράσει δημόσια στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα», την επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα «ΧΑΜΟΓΕΛΟ», ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκίνησε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να στηρίξει τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα μέσα από τις εκπομπές και τα πρόσωπα του σταθμού προσκάλεσε  όλους τους  Έλληνες να ενισχύσουν μαζί αυτή την τόσο πολύτιμη προσπάθεια.

Όλο αυτό το διάστημα, τα μηνύματα αγάπης και προσφοράς μεγάλωναν μέρα με τη μέρα με την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΑΝΤ1 να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 70.000 κλήσεις και περισσότερα από 40.000 sms στο 19810, συγκεντρώνοντας το ποσό των 485.000 € για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για περισσότερο από ένα μήνα, δεκάδες δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, συντελεστές εκπομπών, ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Easy 97.2, παρουσιαστές του Netwix.gr και αγαπημένοι πρωταγωνιστές σειρών του ΑΝΤ1, βρέθηκαν στις δομές και στα σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας δώρα, αμέτρητα χαμόγελα και αγκαλιές στα παιδιά που μεγαλώνουν εκεί. Επιπλέον, συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του Οργανισμού και ενημερώθηκαν για τις πολλαπλές δράσεις και το έργο του.

Την καμπάνια στήριξαν το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι εκμπομές «Ράδιο Αρβύλα», «Καλημέρα Ελλάδα», The2night Show, «ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ», το «ΣΟΥΚΟΥ» και το «ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ».

Η Δούκισσα Νομικού και η Μαρία Μπεκατώρου επισκέφτηκαν δύο από τα Σπίτια του Οργανισμού στο Μαρούσι και στα Μελίσσια, γνώρισαν τα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους  και ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες για τη λειτουργία των Σπιτιών που είναι να προσφέρουν την απαραίτητη προστασία, φροντίδα, αποκατάσταση και ασφαλή διαμονή σε παιδιά που απομακρύνθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, από την οικογένειά τους λόγω κακοποίησης.

Η Ρίτσα Μπιζόγλη επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού στο Μαρούσι, εκεί που «χτυπά» η καρδιά του Οργανισμού και συνομίλησε με τον συντονιστή του Κέντρου, τον Μάνο Κοσμά όπου και ενημερώθηκε για την ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», τους εθελοντές διασώστες καθώς και για τα διασωστικά σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί να βρίσκουν παιδιά που αναζητούνται σε αστικό ή μη περιβάλλον.

Η Μαρία Σαράφογλου και η Καλομοίρα επισκέφθηκαν την ογκολογική κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφίας στο πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά που νοσηλεύονται.

Η Μαρία Φραγκάκη, ο Φάνης Λαμπρόπουλος και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας βρέθηκαν στο Κέντρο Στήριξης παιδιού & οικογένειας του Οργανισμού, βοήθησαν στη διαδικασία προετοιμασίας των χριστουγεννιάτικων πακέτων με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, δώρα και έστειλαν τις ευχές τους για ένα καλύτερο 2017.  

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Μπάγια Αντωνοπούλου, επισκέφθηκαν μία από τις δέκα «Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συνομίλησαν με τη Γεωργία και τον Ντίνο, 2 από τους 28 εξειδικευμένους διασώστες που διαθέτει πανελλαδικά ο Οργανισμός. Η Γεωργία και ο Ντίνος ξενάγησαν τους δύο δημοσιογράφους στο εσωτερικό της μονάδας (ασθενοφόρο) και τους ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι διακομίζονται κατά μέσο όρο 15 παιδιά τη μέρα, ενώ για το 2016 ο αριθμός των διακομιδών ήταν διπλάσιος σε σχέση με το 2015 (περισσότερες από 3.200 διακομιδές) το οποίο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό και στο προσφυγικό.

Η Φωτεινή Γεωργίου επισκέφθηκε το «Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο Μαρούσι, το οποίο συντονίζει τα υπόλοιπα 4 τηλεφωνικά κέντρα στήριξης που λειτουργούν εκτός Αττικής, συνομίλησε με τη Σία Κακαρούμπα, συντονίστρια των τηλεφωνικών γραμμών  «1056», «116000» και «116111» οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών που χρειάζονται οποιαδήποτε βοήθεια, καθημερινά, δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι καθημερινά οι κλήσεις που δέχεται ο οργανισμός ξεπερνούν τις 700!

Επιπλέον, η Φωτεινή Γεωργίου υποδέχτηκε στο πλατό του «ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ» τον Χρήστο Καμμιλάτο, Γενικό Γιατρό, μέλος Δ.Σ. και εθελοντή γιατρό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος μίλησε για το ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών που παρέχει εντελώς δωρεάν ο Οργανισμός στον τομέα της Υγείας και του Τμήματος Υποστήριξης Παιδιών με προβλήματα Υγείας.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος επισκέφθηκε το You Smile, μία δράση από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για όλους τους μαθητές που θέλουν να γίνουν Εθελοντές. Στο You Smile υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, η Ράνια, ο Γεράσιμος, η Δέσποινα και ο Αντώνης, σπουδαστές και εθελοντές του οργανισμού, τον ενημέρωσαν για τις εθελοντικές τους δράσεις και τις δυνατότητες που προσφέρει το You Smile”.

Οι Γιάννης Χατζηγεωργίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Τζωρτζίνα Λιώση και Λυδία Σγουράκη από το «ΤΑΜΑΜ» επισκέφθηκαν το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Ιλίσια και βοήθησαν στην προπαρασκευή διαφόρων χειροποίητων ειδών τα οποία πωλούνται σε bazaars και στο e-shop για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού. 

Οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιωάννα Πηλιχού, Λευτέρης Ελευθερίου και Νεφέλη Παπαδερού από τη σειρά Daddy Cool επισκέφθηκαν ένα από τα Σπίτια του Οργανισμού στον Καρέα και προσέφεραν δώρα και χαμόγελα σε παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του Οργανισμού

Η Ζέτα Μακρυπούλια και η Μαρία Καβογιάννη συνάντησαν τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Περιστέρι, έπαιξαν και συζήτησαν μαζί τους και τους μοίρασαν παραμύθια και βιβλία. Επιπλέον, συνομίλησαν με τους κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι ενημέρωσαν τις δύο ηθοποιούς για τη λειτουργία του Σπιτιού, τις ανάγκες που έχουν αλλά και το ευρύτερο έργο του Οργανισμού.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε σχετικά για την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από 21 χρόνια, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Θέλω να Βοηθήσω» ήρθε κοντά στο «Χαμόγελο», οι συντελεστές το πλαισίωσαν και είδαν από κοντά τι συμβαίνει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάρη στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να στηρίξει ακόμα περισσότερο και να γνωρίσει το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού».

Λίγα λόγια για το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα 21 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους με τη συνδρομή περισσότερων από 10.000 υποστηρικτών και χορηγών αλλά και περισσότερων από 7.000 εθελοντών. Με μία μεγάλη ομάδα που αποτελείται από ειδικευμένο προσωπικό και εθελοντές, προσφέρει μία σειρά από ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, χωρίς διάκριση. Με παρουσία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Χαλκίδα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λέσβος, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργος, Κόρινθος, Τρίπολη, Κυλλήνη, Χανιά), ο Οργανισμός διαθέτει ολοκληρωμένους μηχανισμούς στήριξης και μεταξύ άλλων, υποστηρίζει παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, θύματα Εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα Υγείας, παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση

 Φτώχειας καθώς και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορείτε να βρείτε εδώ: www.hamogelo.gr.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr