current views are: 14

11 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση12:16

«American gangster» με τον Ράσελ Κρόου

Ένα αδυσώπυτο παιχνίδι για δύο.

Δημοσίευση 12:16’

Ένα αδυσώπυτο παιχνίδι για δύο.

«American gangster»

Ένα αδυσώπυτο παιχνίδι για δύο.

Ντένζελ Γουάσινγκτον: Ο διαβόητος βασιλιάς της ηρωίνης των 70’s.

Ράσελ Κρόου: Ο ορκισμένος διώκτης του.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 23:30 ο Alpha θα προβάλλει την αστυνομική ταινία αμερικανικής παραγωγής «American gangster».

Ο Φρανκ Λούκας, το δεξί χέρι ενός από τους κυρίαρχους Νονούς στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, βρίσκει την ευκαιρία μετά τον ξαφνικό θάνατο του αφεντικού του να χτίσει τη δική του παράνομη αυτοκρατορία. Αρχίζοντας να πλασάρει ανόθευτα ναρκωτικά σε χαμηλές τιμές, που τα εισάγει μ’ ένα σατανικό σχέδιο από το Βιετνάμ, αρχίζει σταδιακά να επεκτείνεται στα νυχτερινά club, τα καζίνο και τα πορνεία της πόλης, ώσπου αποκτά τον πλήρη έλεγχο της περιοχής. Σύντομα, εκτοπίζει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και πλέον ο ίδιος αρχίζει να ζει το δικό του, πλούσιο μερίδιο, από το αμερικανικό όνειρο κάτω από τη μύτη της αστυνομίας. Όταν, όμως, ο αστυνομικός Ρίτσι Ρόμπερτς με τις μυστικές διασυνδέσεις του αρχίζει να υποψιάζεται ότι υπάρχει νέα είσοδος στον σκοτεινό υπόκοσμο, αποφασίζει να δράσει. Ο Λούκας και ο Ρόμπερτς, παρόλο που υπηρετούν δύο διαφορετικές όψεις του συστήματος, έχουν κάτι που τους ενώνει: ακολουθούν τη δική τους εσωτερική φωνή. Όταν όμως έρχεται η ώρα της τελικής αναμέτρησης, μονάχα η μία από τις δύο αυτές φωνές μπορεί να βρει τη δικαίωση…

Υποψήφια για δύο Όσκαρ®, τρεις Χρυσές Σφαίρες και βραβεία BAFTA, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων από πλήθος κινηματογραφικών ενώσεων, η ταινία καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία του αρχιμαφιόζου Φρανκ Λούκας, που τη δεκαετία του ‘70 η διαβόητη δράση του είχε ξεπεράσει τα σύνορα της Αμερικής. Η ιστορία βασίζεται σε διηγήσεις των πραγματικών προσώπων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δύο ογκόλιθοι του αμερικανικού σινεμά, σε μία από τις σπάνιες συναντήσεις τους στη μεγάλη οθόνη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ.

AMERICAN GANGSTER

Βιογραφική αστυνομική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2007

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Σενάριο: Στίβεν Ζάιλιαν, Μαρκ Τζέικομπσον

Ηθοποιοί: Ράσελ Κρόου, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Τσιουέτελ Ετζιοφόρ, Τζος Μπρόλιν, Τεντ Λέβιν, Αρμάν Ασάντε


σχετικα αρθρα