current views are: 11

22 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:16

Ο Ζαχαρίας Σκούρας «Εκ του Πλησίον» στην ΕΡΤ3

Για το πιο πολύπλοκο φαινόμενο που αντιμετώπισε ποτέ ο ανθρώπινος νους, το φαινόμενο της ζωής

Δημοσίευση 14:16’

Για το πιο πολύπλοκο φαινόμενο που αντιμετώπισε ποτέ ο ανθρώπινος νους, το φαινόμενο της ζωής

Για το πιο πολύπλοκο φαινόμενο που αντιμετώπισε ποτέ ο ανθρώπινος νους, το φαινόμενο της ζωής, αλλά και για τα μεγάλα διλήμματα του 21ου αιώνα, όπως η  μάχη για διατήρηση της ζωής στον πλανήτη,  τα κρίσιμα θέματα της βιοηθικής, της βιοτεχνολογίας και της αντιμετώπισης ασθενειών όπως ο καρκίνος, μιλά ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Ζαχαρίας Σκούρας στον Κώστα Μπλιάτκα στην εκπομπή «Εκ του Πλησίον» της ΕΡΤ3 την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, στις 21:00.

Αναφέρεται στην έννοια της ζωής  και στις αντιλήψεις για τη ζωή από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τους μεγάλους πολιτισμούς της ανατολής, μέχρι τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, τον μεσαίωνα και την αναγέννηση. Παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της βιολογίας, την ολιστική προσέγγισή της για την κατανόηση των αλληλεπιδράσεων γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ανθρωπότητα.

Μιλά, επίσης, για τις σπουδές στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, για την αξία της βιολογίας σήμερα, αλλά και για την αγάπη του για τη μουσική που τον  έκανε ένα καλό ντράμερ σε μπάντα πανεπιστημιακών.