current views are: 11

29 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:13

TV5MONDE: Νέες σειρές τον Απρίλιο κι ένα… παγκόσμιο σαφάρι

Τον Απρίλιο το TV5MONDE σας ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τρεις νέες καταπληκτικές σειρές από το Κεμπέκ.

Δημοσίευση 10:13’

Τον Απρίλιο το TV5MONDE σας ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τρεις νέες καταπληκτικές σειρές από το Κεμπέκ.

Τον Απρίλιο το TV5MONDE σας ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τρεις νέες καταπληκτικές σειρές από το Κεμπέκ.

Από το Karl et Max (Καρλ και Μαξ), «τραμωδία» με έξυπνο σενάριο που θυμίζει Breaking Bad καναδικό, στο Blue Moon (Γαλάζιο φεγγάρι), δυνατό θρίλερ με φόντο κυβερνητικές συνωμοσίες, και μέχρι το Les Beaux Malaises (Οι όμορφες αμηχανίες), ανάλαφρη μίνι-σειρά με μία άλλη πλευρά της διασημότητας : ανακαλύψτε πρωτότυπες ίντριγκες και αινιγματικούς, συγκινητικούς χαρακτήρες. Μη χάσετε το ραντεβού σας με τις σειρές του Κεμπέκ, τον Απρίλιο στο TV5MONDE.

KARL & MAX  / ΚΑΡΛ ΚΑΙ ΜΑΞ

Δυο νέα επεισόδια κάθε Τρίτη στις 22:00 – από τις 11 Απριλίου

Τρεις φίλοι ανακαλύπτουν ένα αυτοκίνητο από ατύχημα. Στο εσωτερικό του, ένας αιμόφυρτος άνδρας, νεκρός κατά τα φαινόμενα, και μία τσάντα που περιέχει κάποια εκατομμύρια. Το αυτοκίνητο εκρήγνυται αλλά οι τρεις φίλοι καταφέρνουν να πάρουν τα χρήματα και αποφασίζουν να τα κρατήσουν. Μία απόφαση τις συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να φανταστούν…

Σκηνοθεσία : Πατρίς Σοβέ (σεζόν 1, Καναδάς, 2015)

Σενάριο : Κλωντ Λαντρύ, Μαξίμ Λαντρύ, Σαρλ Λαφροτούν

Ηθοποιοί : Σαρλ Λαφορτούν (Καρλ), Γκι Ζοντουίν (Μαξ), Μπενουά Γκουίν (Φλοουερ)

Είδος : Δράση

BLUE MOON / ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

2 νέα επεισόδια κάθε Τετάρτη στις 00:30 – από τις 12 Απριλίου

Ενώ βρίσκεται σε αποστολή στην Αφρική, η Ζουστίν μαθαίνει τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της. Επιστρέφοντας στον Καναδά γίνεται κύρια μέτοχος του Blue Moon, της οικογενειακής επιχείρησης. Σύντομα αναρωτιέται για τις πραγματικές δραστηριότητες του Blue Moon αλλά και για τον θάνατο του πατέρα της…

Σκηνοθεσία : Υβ-Κριστιάν Φουρνιέ (σεζόν 1, Καναδάς, 2015)

Ηθοποιοί : Καρίν Βανάς (Ζουστίν Λοριέρ), Λυκ Πικάρ (Μπενουά Λεμπελ), Πατρίς Γκοντέν (Μπομπ)

Είδος : Δράση

Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 12 ετών (-12)

LES BEAUX MALAISES / ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΜΗΧΑΝΙΕΣ

3 νέα επεισόδια κάθε Παρασκευή στις 22:30 – από τις 14 Απριλίου

Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή του ηθοποιού και κωμικού Martin Matte (Μάρτιν Ματ), μίας καθημερινότητας τόσο απλά σύνθετης όσο και οποιουδήποτε άλλου. Μόνο που ο Μάρτιν Ματ δεν είναι οποιοσδήποτε…

Σκηνοθεσία : Φρανσίς Λεκλέρ (σεζόν 1, Καναδάς, 2013)

Σενάριο : Μάρτιν Ματ

Ηθοποιοί : Μάρτιν Ματ (Μάρτιν), Ζουλί Λε Μπρετόν (Ζουλί), Μισέλ Ντελοριέρ (Μονίκ)

Είδος : Κωμωδία

—————————————————————————————————————————————

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ταξιδέψτε κοντά σε τόσο μοναδικά όσο και εκπληκτικά είδη ζώων μέσω του ΤV5MONDE. Κένυα, Κεμπέκ, Ιταλία, Βραζιλία, Θιβέτ, Νορβηγία, Μποτσουάνα… ένα υπέροχο παγκόσμιο σαφάρι όπου ανακαλύπτουμε τον τρόπο ζωής και το φυσικό τους περιβάλλον, κατανοούμε καλύτερα τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην άγρια πανίδα και γνωρίζουμε ειδικούς οι οποίοι μάχονται για την προστασία τους. Ένα καταπληκτικό και συγκινητικό ταξίδι όσο πιο κοντά γίνεται σ’αυτά τα μικρά (και μεγάλα) θηρία.

THALASSA / ΘΑΛΑΣΣΑ : ΔΕΛΦΙΝΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΟΥ

Σάββατο 1η Απριλίου στις 19:30

Χαμογελαστός, παιχνιδιάρικος και καθησυχαστικός, πρωταγωνιστής της μικρής οθόνης, τον οποίο θα θέλαμε όλοι να έχουμε φίλο. Το δελφίνι καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση στη φαντασία μας. Ανέκαθεν, αυτός ο δεινός κολυμβητής μας κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια. Αμοιβαίο συναίσθημα προφανώς, μιας και δεν σταματάει να έρχεται όλο και πιο κοντά μας.

Παρουσίαση : Ζωρζ Περνού.

ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Πέμπτη 6 και 13 Απριλίου στις 19:30

Ο άνθρωπος διαμορφώνει το περιβάλλον του και δημιουργεί τεχνητά εμπόδια στις μεταναστευτικές οδούς των ειδών προς εξαφάνιση. Ένα ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα ζώα διασφαλίζουν την επιβίωσή τους :

– 1ο μέρος : Μποτσουάνα, ο τόπος που επανασυνδέθηκε με τις ζέβρες

– 2ο μέρος : Βραζιλία, το ιερό των πιθήκων ταμαρίνων «χρυσών λιονταριών»

– 3ο μέρος : Η αντιλόπη του Θιβέτ, ένας αγώνας δρόμου για τη ζωή

Σκηνοθεσία : Γκιγιόμ Λεβίς / Μπερνάρ Γκερρινί (Γαλλία, 2016)

Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΤΑΡΑΝΔΩΝ

Πέμπτη 13 Απριλίου στις 20:30

Στη βόρεια Νορβηγία, στην τούνδρα του Φιννμαρκ, ο Νιλς ξεκινάει για την 58η ανοιξιάτικη μετανάστευση με το κοπάδι ταράνδων του. Οι κλιματικές αναταραχές καθιστούν δύσκολη αυτή τη μετακίνηση. Ο βοσκός του μεγάλου βορρά όμως αρνείται να το βάλει κάτω. Πρόκειται για την επιβίωση της φυλής των Σάμι.

Σκηνοθεσία : Ομάρ Αγκουστόνι (Ελβετία, 2015)

ΤΑ 20 ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 και Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00

Γνωριμία ανθρώπων γεμάτων πάθος, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διατήρηση των ομορφότερων εθνικών δρυμών του κόσμου καθώς και της πανίδας τους. Φύλακες, κτηνίατροι ή επιστήμονες, ενεργοποιούνται όλοι τους από το ίδιο πάθος, την αγάπη τους για τα ζώα και τον πλανήτη μας. Τον Απρίλιο, ταξιδεύουμε στο Εθνικό πάρκο Αμπρούζο στην Ιταλία (την Τετάρτη 19) και στο Εθνικό πάρκο Αμποσέλι στην Κένυα (το Σάββατο 22).

Σκηνοθεσία : Εμμανουέλ Πιοβάνο, (Γαλλία, 2013)

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:30

Η χιονογλαύκα η οποία θεωρείται μία από τις ομορφότερες κουκουβάγιες της Βορείου Αμερικής, είναι ένα εντυπωσιακό πουλί. Έμβλημα του Κεμπέκ, συνδέεται με πολυάριθμα προϊόντα και οργανισμούς. Πέρα όμως από την εικόνα που δείχνει, η κουκουβάγια του χιονιού έχει μία εντυπωσιακή φυσική ιστορία που παραμένει άγνωστη.

Σκηνοθεσία : Ροζέρ Λεμπλάν (Καναδάς, 2016)