MEDIA

Περικοπές 10- 15% στις Αττικές Εκδόσεις

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2011, 07:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περικοπές 10- 15% στις Αττικές Εκδόσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Σε περικοπές στις αμοιβές  του προσωπικού των Αττικών  Εκδόσεων προχωράει  και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους, όσοι λαμβάνουν ως 1.000 ευρώ δεν θα υποστούν μείωση, στην κλίμακα μεταξύ 1.000-2.500  οι περικοπές θα είναι της τάξης του 10% και στις αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ , στο 15%.

Σε περικοπές στις αμοιβές  του προσωπικού των Αττικών  Εκδόσεων προχωράει  και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους, όσοι λαμβάνουν ως 1.000 ευρώ δεν θα υποστούν μείωση, στην κλίμακα μεταξύ 1.000-2.500  οι περικοπές θα είναι της τάξης του 10% και στις αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ , στο 15%.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ που με ανακοίνωσή της καλεί όσους εργάζονται στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε, σε έκτακτη Συνέλευση την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου των Αττικών Εκδόσεων έχει ως εξής:
Μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους
Αγαπητοί συνεργάτες,
Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την κατάσταση της αγοράς, την πορεία του Ομίλου καθώς και για αποφάσεις που έχω λάβει προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Όπως γνωρίζετε βιώνουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη, θα έλεγα πως θα είναι η κρισιμότερη για την χώρα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Ιδιαίτερα ο κλάδος μας έχει πληγεί όπως επίσης ξέρετε ανεπανόρθωτα. Η διαφημιστική δαπάνη στα μέσα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% τα δυο τελευταία χρόνια, με τον ρυθμό μείωσης να χειροτερεύει αισθητά τους τελευταίους μήνες του 2010. Επίσης οι κυκλοφορίες των έντυπων συνολικά πλήττονται σε μερικές κατηγορίες  σε ποσοστό που αγγίζει το 50%, σε άλλες κατηγορίες ευτυχώς λιγότερο.
Όπως ανέφερα και παραπάνω, το 2011 αναμένεται τα μεγέθη να υποχωρήσουν περαιτέρω και μάλιστα αισθητά, γεγονός που μας κάνει να μιλάμε πλέον για μια διαφορετική αγορά από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μια αγορά που περισσότερο προσομοιάζει σε μέγεθος με αυτήν του 2000 δηλ. με δέκα χρόνια πριν, όπου φυσικά οι συνθήκες ήταν συνολικά διαφορετικές.
Ο Όμιλος μας μέχρι και το τέλος της προηγούμενης χρονιάς στάθηκε αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων. Γνωρίζετε ότι είμαι υπέρμαχος της χρηστής διαχείρισης, και θεωρώ ότι αυτό μέχρι σήμερα μας έχει οδηγήσει με ασφάλεια στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα έκτος δηλ. της ζώνης κίνδυνου μέσα στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου μας -αν και με ελεγχόμενες ζημίες.
Από το ξεκίνημα της κρίσης το οποίο προείδα σχετικά έγκαιρα, προχώρησα σε περικοπές εξόδων με δυο κριτήρια. Να μην επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας όσο αυτό είναι εφικτό, και να μην επηρεαστεί η ποιότητα των εντύπων και των ραδιοφώνων μας.
Αντίστοιχα θεωρώ ότι από όλους τους εμπλεκόμενους διευθυντές άλλα και στελέχη του Ομίλου μας έγινε η μέγιστη προσπάθεια εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων, άλλα και η μέγιστη προσπάθεια δημιουργίας νέων εσόδων ώστε να εξισορροπιστούν οι απώλειες εσόδων εξαιτίας της πορείας της διαφημιστικής αγοράς.
Σήμερα όμως βρισκόμαστε εκ νέου σε αρνητικό σημείο –πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες τη χρόνια που πέρασε -και το χειρότερο με αρνητικές προοπτικές για την αγορά της διαφήμισης. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να ανακοινώσω την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, προκείμενου να αποφύγουμε τις οποίες περιπέτειες, και αφού έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια περικοπών από όπου αυτό ήταν εφικτό, είτε άφορα προμηθευτές είτε εξωτερικούς συνεργάτες είτε εν γένει την διαχείριση των πόρων του ομίλου.
Συγκεκριμένα οι αποδοχές θα παραμείνουν σταθερές μέχρι το επίπεδο των 1.000 ευρώ μικτά. Από 1.000 ευρώ έως τα 2.500 ευρώ θα υπάρξει περικοπή 10%, και από 2.500 ευρώ και πάνω 15%.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε καταρχήν τις όποιες περαιτέρω απολύσεις. Θεωρώ ότι στην σημερινή συγκυρία οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, και αυτό είναι κάτι που το έχουμε τηρήσει στο μέτρο του εφικτού.
Αυτό που επίσης έχουμε υποχρέωση είναι να μεγιστοποιήσουμε τις προσπάθειες μας για να προστατεύσουμε την επιχείρηση μας η οποία συντηρεί 300 οικογένειες. Απαιτείται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, ευρηματικότητα, παραγωγικότητα, για να είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό, και να κερδίσουμε το μέγιστο μερίδιο αγοράς, ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί μέχρι την επόμενη μέρα της κρίσης.
Εξυπακούεται δε ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν οι αποδοχές θα επιστρέψουν στα σημερινά   επίπεδα.
Ζούμε όλοι μια πρωτόγνωρη άγρια εμπειρία. ¨Εχοντας την ευθύνη του Ομίλου, οφείλω να σας δηλώσω ότι είμαι αποφασισμένος να κάνω το παν για να ξεπεράσουμε την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Θα προσπαθήσω επίσης να λαμβάνω τις όποιες αποφάσεις με νηφαλιότητα και αίσθημα δικαίου. Θα αγωνιστώ να βγάλω το καράβι -και το σύνολο των εργαζομένων- από την θύελλα, αλλά μόνο αν όλοι οι εργαζόμενοι πιστέψουν το ίδιο θα το καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr