MEDIA

Μύδροι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατά της Συσπείρωσης

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 13:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μύδροι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατά της Συσπείρωσης
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στα όσα γράψαμε χθες, για την ξετσιπωσιά της ΕΣΗΕΑ έναντι των απολυμένων στο Έθνος, πήραμε από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και φυσικά την δημοσιεύουμε αυτολεξεί, αλλά και θα ανταπαντήσουμε . Η επιστολή της ΚΕΔ έχει ως εξής:

Απάντηση στα όσα γράψαμε χθες, για την ξετσιπωσιά της ΕΣΗΕΑ έναντι των απολυμένων στο Έθνος, πήραμε από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και φυσικά την δημοσιεύουμε αυτολεξεί, αλλά και θα ανταπαντήσουμε . Η επιστολή της ΚΕΔ έχει ως εξής:
«Κρατάνε ακυβέρνητη την ΕΣΗΕΑ  ώστε να γίνονται απολύσεις.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια

 Καταλαβαίνετε λοιπόν ο, τι δεν είναι απλώς  ξετσιπωσιά αυτό που συμβαίνει στην  ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτι χειρότερο….
 Αντιλαμβάνεστε βέβαια  οτι ο συντάκτης σας ΧΡ. ΑΝ. υιοθετώντας την πρακτική  κάποιων μελών του ΔΣ που χωρίς να ντρέπονται λένε ψέματα, δεν αντιμετωπίζονται ούτε οι  απολύσεις των δύο συναδέλφων στο Έθνος  ούτε όλα όσα  έρχονται και στο συγκρότημα του  Μπόμπολα.
 Χρειάζεται συγκροτημένο ΔΣ επειδή μόνο αυτό μπορεί να πάρει αποφάσεις.
 
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ και  η θέση της πλευράς που υιοθετείτε(Συσπείρωση  κλπ)  αβασάνιστα, θέλει ακυβέρνητη  ΕΣΗΕΑ ώστε να μπορούν να κάνουν απεργίες στα τυφλά. οι οποίες  όμως βγαίνουν παράνομες και δεν γίνεται απολύτως τίποτα.
Δηλαδή κλασική επαναστατική γυμναστική χωρίς αποτέλεσμα.
Η τελευταία εμπειρία  στο Εθνος την Ημερησία και τo Goal είναι άκρως αποκαλυπτική.
Και απεργία κηρύχτηκε , όπως κηρύχτηκε, η οποία βγήκε , δυστυχώς παράνομη, και απεργοσπαστικό φύλλο εκδόθηκε και μεροκάματα χάθηκαν και δεν υπήρξε μέχρι στιγμής επαναπρόσληψη της συν. Π. Χριστοδουλίδου.
Απλώς συγκεκριμένοι θέλουν να κάψουν με το τρόπο αυτό και όσα συμφωνήθηκαν στη τελευταία συνάντηση  με τους εργοδότες  στη διάρκεια της «απεργίας»για νέα κλαδική συλλογική σύμβαση. Αυτό όμως μορεί να γίνει μόνο εφ΄όσον υπάρξει συγκροτημένο προεδρείο να χειρισθεί τα θέματα.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ που ήταν έκτακτη παραβρέθηκαν μόνο 10 συνάδελφοι  από τους 11 και δεν έγινε πάλι προεδρείο.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι «φταίνε οι άλλοι», που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί η πλευρά Τρίμη , με δημοσίευμα στην φιλική τους Αυγή, βρίσκει δυστυχώς συνέχεια στο site σας.

Σας κοινοποιούμε λοιπόν την απάντηση που στείλαμε και στην Αυγή , όπως και την  ανακοίνωση  της ΚΕΔ που κυκλοφορεί από χθες Τετάρτη.

Προς
την εφημερίδα «ΑΥΓΗ»
Ενταύθα


    Στο σημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ δημοσιεύεται ανυπόγραφο ρεπορτάζ-σχόλιο υπό τον τίτλο «Πλάτη στους εργοδότες από ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ» για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
    Ο συντάκτης σας όμως ξέχασε –ή δεν θέλησε να αναφέρει– ότι στη συνεδρίαση αυτή δεν παραβρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία (υποστηριζόμενος για αναλογικό προεδρείο, κατά δήλωση τυς από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) Δημ. Τρίμης, που ασφαλώς θα ψηφιζόταν από του 6.
    Έτσι η έκκληση του προεδρεύοντος να υποβληθούν υποψηφιότητες απέβη άκαρπη και η συνεδρίαση έληξε εκεί.
    Γνωρίζετε βέβαια ότι στη συνεδρίαση δεν μπορεί να συζητηθεί τίποτα άλλο, ώστε να ληφθούν άλλες αποφάσεις, όπως αναφέρει στη γνωμοδότησή του ο διακεκριμένος εργατολόγος, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Αντώνης Ρουπακιώτης (Α.Π. ΕΣΗΕΑ 1522/19-7-07), σε απάντηση παλαιότερου σχετικού ερωτήματος, που του είχαν υποβάλει οι συν. Δ. Τρίμης, Α. Νταβανέλλος και Ν. Φίλης. Διαφορετικά θα μπορούσαν να συζητηθούν διεξοδικά στη συνεδρίαση και  τα προβλήματα που αφορούν το ΕΘΝΟΣ, τον ΔΟΛ, την SPORTDAY, το ALTER, τους Ρ/Σ ΚΟΚΚΙΝΟ 90,2, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΕΡΤ, FLASH κ.λπ.
    Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, από την ΚΕΔ εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση, που βεβαίως η ΑΥΓΗ φρόντισε να τη στερήσει από τα μέλη μας-αναγνώστες της.
Οι ΔΗΘΕΝ αριστεροί της ΕΣΗΕΑ
και οι Βαρώνοι
  Δηλώνουν αριστεροί, αγωνιστές και επαναστάτες, αλλά αρνούνται να συγκροτήσουν Προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ αφήνοντας τον κόσμο έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, του Ψυχάρη και της Κυβέρνησης.

  Είναι η παρέα Τρίμη- Νταβανέλλου, με ολίγον δόγμα και γιαλαντζί αντιεξουσιαστές, που επιλέγει τη συνταγή δήθεν μετωπικής με τους εργοδότες και στην ουσία μαγειρεύει τυφλές απεργίες,τορπιλίζοντας κάθε προοπτική επίλυσης των προβλημάτων και αποτροπής των απολύσεων, που συνεχίζονται.

  Με το τρόπο αυτό αφήνουν ακυβέρνητη την Ένωση, αφού και στη σημερινή σύγκληση από τον προεδρεύοντα για συγκρότηση σε σώμα, αρνήθηκαν να γίνει Προεδρείο αν και έχουν πλέον ολοφάνερα την πλειοψηφία..

  Στο δρόμο που χάραξαν από το προηγούμενο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ, οδηγούν τον κλάδο σε ατομικές συμβάσεις., νέες μειώσεις μισθών, περικοπές στις συντάξεις και την περίθαλψη στο δρόμο για το ΙΚΑ.

  Ο,τι ακριβώς θέλουν να περάσουν οι βαρώνοι και η διαπλοκή.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»

Η απάντηση του Newpost.gr

Εν αρχήν, αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που συμφωνείτε ότι το να εγκαταλείπεις τους απολυμένους του Έθνους στην (κακή) τύχη τους αποτελεί ξετσιπωσιά.
Όπως αντιλαμβάνεστε, χαίρομαι επίσης και γιατί μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε, εμένα, μια νεαρή συνάδελφο, που δουλεύει ανασφάλιστη, όχι γιατί έτσι το θέλουν οι εργοδότες μου, αλλά γιατί η ΕΣΗΕΑ για άλλη μια φορά δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τομέα της ενημέρωσης και αρνείται να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στα ενημερωτικά sites.
Έγραψα χθες και επαναλαμβάνω: Ουδόλως με ενδιαφέρει το πως θα μοιράσετε τις καρέκλες στο ΔΣ- όσο υπολήπτομαι τον κ. Τσαλαπάτη, άλλο τόσο υπολήπτομαι  τους κ. Τρίμη και Νταβανέλλο. Δικό σας το μαχαίρι, δικό σας και το καρπούζι. Βρείτε τα.
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι έως ότου μοιράσετε τις καρέκλες, ΔΕΝ μπορεί να απολύονται συνάδελφοι ΧΩΡΙΣ καμιά αντίδραση.
Αν συνεχίσετε όπως αρχίσατε, πολύ φοβάμαι ότι το κίνημα των αγανακτισμένων (δημοσιογράφων) θα χτυπήσει την πόρτα σας. Εννοώ όλων την πόρτα- και των 11 του ΔΣ.

Μετά τιμής, Χριστίνα Αναστασίου