MEDIA

Tα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 09:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Facebook Twitter Whatsapp
Ποια θέματα κυριαρχούν: η συνάντηση Α. Μέρκελ με Ν. Σαρκοζί, το νέο μισθολόγιο και το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, το σχέδιο προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στους δήμους και η φοροδιαφυγή που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.
Ποια θέματα κυριαρχούν: η συνάντηση Α. Μέρκελ με Ν. Σαρκοζί, το νέο μισθολόγιο και το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, το σχέδιο προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στους δήμους και η φοροδιαφυγή που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο ωράριο ...αλαλούμ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανέτοιμες πιάνονται οι δημόσιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν το νέο ωράριο που ξεκινάει από σήμερα. Οι «τρύπες» σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζουν να υπάρχουν και, επομένως, είναι αδύνατο να παραμένουν ως αργά το απόγευμα υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ και τα Ταμεία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή στη δραχμή για να σωθεί η Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Σόρος, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας «από τα μέσα», το είπε ξεκάθαρα: Λύση, πλέον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η παγκόσμια και εσωτερική κατάσταση για την Ελλάδα είναι μόνο μία: Η έξοδος από το ευρώ. Πρόκειται για σκαστή προαναγγελία χρεωκοπίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καρτο-κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φάμπρικα εκατομμυρίων ευρώ στήνουν στην κυβέρνηση, με μισή ντουζίνα κάρτες που υποτίθεται πως θα διευκολύνουν τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, αλλά στην πραγματικότητα θα φουσκώσουν τις τσέπες συγκεκριμένων παραγόντων, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται πέριξ ορισμένων συμβούλων που εισηγούνται για τα σχετικά θέματα".

ΕΘΝΟΣ: "Οι ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και μεγάλες περικοπές στα επιδόματα περιλαμβάνει η τελική πρόταση για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θαυματουργή παρέμβαση από τους Γέροντες Πορφύριο και Παΐσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο σημερινό πρώτο θέμα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε δύο μαρτυρίες συνανθρώπων μας που πίστεψαν στο θαύμα και αυτό πραγματοποιήθηκε! Οι Θεόπνευστοι Αγιορείτες Γέροντες "παρουσιάστηκαν" μπροστά τους και κυριολεκτικά θαυματούργησαν. Πιστέψτε αγαπητοί μας Αναγνώστες, πιστέψτε. Η Πίστη, άλλωστε, είναι το μόνο που δεν μπορούν να μας αρπάξουν χωρίς τη θέλησή μας...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εργαζόμενοι 135 ημερών!".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με νέες στρατιές πενταμηνιτών εργατών στους δήμους επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει «τρύπες» στην καλπάζουσα ανεργία, την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και τη βιομηχανία των ρουσφετολογικών προσλήψεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μόνιμοι και έφεδροι με μισούς μισθούς στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από Σεπτέμβριο το γενικό ξήλωμα των επιδομάτων, που φέρνει περικοπές έως και 50% σε όσους παραμείνουν στην υπηρεσία τους. Χιλιάδες υπάλληλοι από τους φορείς που καταργούνται παίρνουν το δρόμο της εφεδρείας, με το 60% του... μειωμένου μισθού για ένα χρόνο και στο βάθος απόλυση".

  
ΕΣΤΙΑ: "Διάχυτη ανησυχία για το φθινόπωρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιον και αν ρωτήση κανείς γύρω του πώς βλέπει τα πράγματα, θα διαπιστώση μία έντονη ανησυχία για το τί θα συμβεί το φθινόπωρο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νομιμοποιούν και τα αυθαίρετα στα δάση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρόπο για εις διπλούν αφαίμαξη από ιδιοκτήτες αυθαιρέτων βρήκε η κυβέρνηση, που σχεδιάζει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι διατηρούν κτίσμα σε δασικές ή καμένες περιοχές θα καταβάλουν μεν το πρόστιμο για τη νομιμοποίηση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβάλουν και ένα μέρος της αξίας του οικοπέδου, που κατά κανόνα είναι καταπατημένη δημόσια γη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τους ξεσκέπασαν οι «μαύροι» λογαριασμοί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τι κοινό έχουν έξι μεγαλογιατροί, ένας αστρολόγος, ένας κομμωτής, μια τεχνική εταιρεία, ένα σούπερ μάρκετ και ένα τουριστικό γραφείο; Πιάστηκαν όλοι τους στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, με συνολικές καταθέσεις άνω των 70 εκατ. ευρώ τις οποίες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στην Εφορία".

  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κίνημα» για ευρω-ομόλογο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία που ζητούν την έκδοση ευρω-ομολόγου. Υπέρ της ιδέας τάχθηκε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, ο πρόεδρος της Ενωσης Εξαγωγέων και ο επικεφαλής της Ενωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Την έκδοσή του προεξοφλούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης".

  
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητείται στο παρά πέντε τολμηρή πολιτική απόφαση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "λύση στο αδιέξοδο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους καλούνται να δώσουν σήμερα στο Παρίσι οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, την ώρα που ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε νέα και πιο επικίνδυνη φάση, εξαιτίας των προβλημάτων χρέους στην Ευρωζώνη και οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα για επικίνδυνη επιτάχυνση του πληθωρισμού".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr