MEDIA

Ζουγανέλης στο «DIRECT»: «Δεν πιστεύω στην παγκοσμιοποίηση, τη μισώ» - «Διαφωνώ στο να πουλιέται η πατρίδα μας σε ξένους»

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2020, 10:51
Ζουγανέλης στο «DIRECT»: «Δεν πιστεύω στην παγκοσμιοποίηση, τη μισώ» -  «Διαφωνώ στο να πουλιέται η πατρίδα μας σε ξένους»
Facebook Twitter Whatsapp

Για τους γονείς του, την κόρη του αλλά και για τον τόπο καταγωγής του, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» ο επιτυχημένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο επιτυχημένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT», για τους γονείς του, την κόρη του αλλά και για τον τόπο καταγωγής του

Σε ερώτηση για το αν επέμενε με το να παντρευτεί η κόρη του Ελεωνόρα «Δεν παρενέβαινα ποτέ στις επιλογές της». Μάλιστα αποκάλυψε πως ο γαμπρός του ζήτησε από αυτόν την Ελεωνόρα: «ήμουν στη Μύκονο και με πήρε τηλέφωνο και με πολύ ωραίο τρόπο, ευγενέστατο και παραδοσιακό μου είπε ‘’προς το παρόν θέλω να ξέρετε ότι αυτό μου συμβαίνει και θέλω να ζητήσω το χέρι της κόρης σας έσω και από το τηλέφωνο’’. Τον συνάντησα, είναι ευπρεπέστατος, εξαιρετικός, ευγενής, έχει χαρά για τη ζωή και βέβαια αυτό που με έκανε να μείνω ήσυχος είναι ότι μου είπε ‘’θα συνεχίζω να κάνω ευτυχισμένη την Ελεωνόρα’’.

Ο κ. Ζουγανέλης είπε ότι θέλει να γίνει παππούς. «Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί», είπε.

«Ξεκίνησα από βυζαντινή μουσική στο ψαλτήριο του Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Είναι εξαιρετική η βυζαντινή μουσική. Πήγαινε με πολύ σεβασμό τη Μεγάλη Εβδομάδα να ψάλω αλλά έβλεπα όλο τον κόσμο να γυρνά προς εμάς και κάποιοι μειδιούσαν και δεν μου άρεσε», τόνισε.

«Η Ελεωνόρα μου είχε πει ότι θα παντρευτεί με πολιτικό γάμο και θα κάνει αργότερα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες τον θρησκευτικό. Το Σάββατο παντρεύτηκε, Δευτέρα το έμαθα (σ.σ. ότι θα γίνει το μυστήριο)», ανέφερε ο γνωστός καλλιτέχνης.

«Είμαι ένας άνθρωπος που μερικές φορές κυριαρχούμαι από τις παρορμήσεις μου», είπε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας να μιλά για την κόρη του ο Γιάννης Ζουγανέλης τόνισε: «Τραγουδάει από μωρό παιδί, την ηχογραφημένη. Έκανα κάποτε μία εκπομπή το ‘’γύρω γύρω όλοι’’ στην ΕΡΤ της οποίας δεν κρύβω να λέω ότι της οφείλω τα πάντα. Το 1988 η κόρη μου ήταν 2 χρονών και την ηχογράφησα σε ένα κομμάτι που λεγόταν ‘’δώρο δώρο μου δωράκι’’».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι είναι «ο Γκάλης των τραγουδιστών γιατί ήταν αυτός που ξεκίνησε τις συναυλίες και ακολούθησαν όλοι». Αφού πρώτα αυτοσαρκαζόμουν του έλεγα ‘’ Βασίλη ο κομμουνισμός δεν θα έρθει ποτέ’’. Είχε έρθει η Παπαρίγα σε ένα από τα προγράμματά και την είδα κάτω να γελάει πάρα πολύ (ς.ς.) με αυτό που είπε» και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θέλω να προσβάλω, έκανα χιούμορ».

Για τη σχέση του με τους γονείς του: «Κατανόησα τη ζωή γιατί έπρεπε να μπω σε μία διαδικασία να κηδεμονεύσω τους γονείς μου που ήταν κωφάλαλοι. Τα πάντα πήρα από αυτούς. Η μάνα μου γενικά ήταν μία γυναίκα η οποία με παρακολουθούσε πάρα πολύ. Έμαθα ότι είναι αναλφάβητη όταν πήγα στην τρίτη δημοτικού. Με διάβαζε από πάνω και κάποια στιγμή που διάβαζα και έλεγα άλλα ντ’ άλλων και μου είπε ΄΄μπράβο Γιαννάκη’’ είπα εδώ είμαστε. Γενικά δεν μπορούσα να υποστώ μπούλινγκ για τους γονείς μου […] όταν με ρώτησαν οι συμμαθητές μου ‘’τι έχει η μάνα σου’’ τους είπα ότι είναι Ιταλίδα».

«Το πιο σοβαρό πράγμα στη ζωή είναι η κωμικότητα», είπε ο κ. Ζουγανέλης. «Έχω σπίτι στη Μύκονο, το απέκτησα μόνος μου, δεν είχα πατρικό. Ο πατέρας μου εργαζόταν ως οικοδόμος και πήγαινε, στην Αθήνα είμαστε γεννημένοι, η καταγωγή μου είναι από τη Μύκονο και από τη Νάξο η μητέρα μου».

Για τη Μύκονο είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά χρόνια. «Διατηρεί την ομορφιά, έχει όμως την παραχάραξη που έχουν όλα τα μέρη [...] έχει αλλάξει ο κόσμος. Ευτυχώς υπάρχει μία περιοχή που διατηρεί τη φιλοξενία, την αγάπη. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν μπει στη διαδικασία του νεοπλουτισμού, ανταγωνισμού. Πουλάνε τη Μύκονο σε ξένους. Διαφωνώ, ριζικά στο να πουλιέται η πατρίδα μας σε ξένους. Δεν πιστεύω καθόλου στην παγκοσμιοποίηση, τη μισώ».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή: