ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη στο «DIRECT»: Έχει γίνει τρομερή πρόοδος, έχουμε όμως αναμφισβήτητο πρόβλημα στον ΕΦΚΑ

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2020, 13:46
Μπακογιάννη στο «DIRECT»: Έχει γίνει τρομερή πρόοδος, έχουμε όμως αναμφισβήτητο πρόβλημα στον ΕΦΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» για την πανδημία του κορωνοϊού, τους συνταξιούχους, τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλά άλλα.

Για την πανδημία του κορωνοϊού, τους συνταξιούχους, τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλά άλλα μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Για το πως περνάει την ημέρα της εν μέσω καραντίνας, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Δουλεύω πάρα πολύ, έχουμε τηλεδιασκέψεις πάρα πολλές. Κυρίως το συμβούλιο της Ευρώπης έγινε όλο διαδικτυακό, είχαμε την ελληνική προεδρία στο συμβούλιο της Ευρώπης, υπάρχουν διάφορες τηλεδιασκέψεις που γίνονται με τα διάφορα think tanks ανά τον κόσμο, άρα περνάω πολύ ώρα μπροστά στον υπολογιστή. Από κει και πέρα, περπατάω, κάνω ότι μπορώ να κάνω».

Η ίδια μάλιστα είπε ότι τα εγγόνια της τα βλέπει λίγο. «Δεν τολμάω εγώ να πω να έρθουν τα εγγόνια εάν η Αλεξία δεν έχει ελέγξει εάν τα εγγόνια είναι 100% εντάξει. Ούτε του Κώστα, εκτός από το Δήμο, ο Δήμος εξαιρείται γιατί είναι τριών χρονών και έχουμε αποφασίσει οικογενειακώς ότι δεν κολλάει κανέναν. Επιπλέον τόνισε ότι της λείπουν πολύ αλλά όπως είπε τα βλέπει.

Για τον ΕΦΚΑ: «Έχει γίνει τρομερή πρόοδος. Αυτό το οποίο έγινε από πλευράς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μέσα στον καιρό της καραντίνας θα χρειαζόταν κανονικά 4-5 χρόνια. Έχουμε όμως αναμφισβήτητο πρόβλημα στον ΕΦΚΑ και γι αυτό και έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις επάνω, δηλαδή όχι μόνο το υπουργείο εργασίας, αλλά και το υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για να δούμε πως θα κλείσουμε το μεγάλο θέμα απονομής των συντάξεων. Οι συντάξεις πρέπει να δοθούν και να δοθούν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο».

«Έχουμε τρομερά σύνθετο συνταξιοδοτικό. Δηλαδή γίνεται τώρα μία μεγάλη προσπάθεια, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που επιθυμούμε, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι, αλλά αγωνιζόμαστε για να το λύσουμε και όπως λύσαμε και άλλα δύσκολα θέματα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πιστεύω ότι θα το λύσουμε και αυτό», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που έχουν βρει τη λύση τους και υπάρχουν προβλήματα που καθυστερούν», σημείωσε.

Για τις αγροτικές συντάξεις, ανέφερε: «Οι καινούργιες αγροτικές συντάξεις δίνονται αμέσως, άρα το σύστημα έχει αρχίσει και λειτουργεί και προσπαθεί να εκκαθαρίσει το παρελθόν, αυτή είναι οι κατάσταση. Το ότι δίνονται οι καινούργιες αμέσως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα».

Για τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αυτό που έχει γίνει στον 1,5 χρόνο, ο οποιοσδήποτε παγκοσμίως καλόπιστος άνθρωπος, λέει ότι είναι μοναδικό. Έχουμε καταφέρει μέσα σε 1,5 χρόνο μέχρι ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Σε ερώτηση για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των υπηρεσιών απάντησε: «Από τις 10 υπηρεσίες που στέλνει μέιλ (σ.σ. ο πολίτης) υπάρχουν δύο που πράγματι δεν απαντάνε. Το ότι σήμερα μετά από 1,5 χρόνο, εκεί που δεν απαντούσε καμία, απαντούν οι οκτώ, είναι μία πρόοδος. Δεν πατάει κουμπιά κανένας όταν κυβερνάει».

«Εγώ δεν λέω ότι τα πράγματα είναι τέλεια, λέω όπως ότι καλοπίστως πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρόοδο», πρόσθεσε.

Για το αν στεναχωρήθηκε όταν δεν μπήκε σε υπουργείο, αποκάλυψε: «Στην αρχή πράγματι στεναχωρήθηκα. Μετά όμως είδα ότι μπορούσα να είναι χρήσιμη και χωρίς κανένα απολύτως υπουργείο και κανέναν τίτλο, αλλά με τον μεγάλο τίτλο, που για εμένα εξακολουθεί και είναι πάρα πολύ μεγάλος, τον τίτλο του βουλευτού, αυτόν δηλαδή που μου έδωσε ο λαός των Χανίων». Επιπλέον τόνισε ότι δεν έδειξε τη δυσαρέσκειά της στον πρωθυπουργό.

Για το επώνυμό της είπε: «Δεν νομίζω ότι βγήκα από το επώνυμό μου, βεβαίως και βοήθησε και βεβαίως ήταν και η αιτία που κρίθηκα πάρα πολύ αυστηρότερα από τον μέσο βουλευτή, διότι όταν ο κόσμος σε ψηφίζει έχει και απαιτήσεις και όταν λέγεσαι και έτσι, οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες».

Για τον Κώστα Μπακογιάννη: «Θέλει να κάνει τη δουλειά του ως δήμαρχος Αθηναίων, είναι βαθιά αυτοδιοικητικός και ήτανε και είναι και νομίζω και θα είναι αυτοδιοικητικός. Δήμαρχος Αθηναίων είναι μία τεράστια δουλειά, είναι μία τεράστια πρόκληση, είναι ένας τεράστιος δήμος, αλλά πιστέψτε με ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι οτιδήποτε άλλο πέραν του δήμου Αθηναίων».

Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν θα ήθελε να τον δει στο κοινοβούλιο και ότι ήταν πολύ ευτυχής όταν ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων. «Πιστεύω ότι η Αθήνα για πολλά χρόνια χρειάζεται έναν εξαιρετικό και αποτελεσματικό δήμαρχο, εάν θέλουμε πραγματικά να τη δούμε όπως επιθυμούμε. Η Αθήνα δεν είναι μία υπόθεση ολίγον ετών και ως μακροπρόθεσμη τη βλέπει ο Κώστας ευτυχώς», τόνισε.

«Είμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί έχω μία καταπληκτική νύφη, διότι έχω μία νύφη την οποία μόνο καμαρώνω και την καμαρώνω πολύ, ως γυναίκα, ως επαγγελματία, ως σύντροφο και ως μάνα. Τη βλέπω να βγαίνει στην τηλεόραση και να είναι όμορφη και να είναι λαμπερή, τη βλέπω με τη φόρμα της να παίζει με τον Δημούλη και με όλα τα παιδιά του Κώστα. Είμαι πάρα πολύ τυχερή και επειδή είμαι πάρα πολύ τυχερή, προσπαθώ και εγώ με όποιο τρόπο έχω, να της δείξω και την αγάπη μου και την τρυφερότητά μου», είπε η βουλευτής.

«Η δουλειά μου, είναι δουλειά μου. Οι διάλογοι και τα περίφημα debates στην τηλεόραση, είναι debate, από εκεί μου βγήκε η φήμη, επειδή με όλη την αλαζονεία που έχω, λίγοι άνθρωποι με έχουν κερδίσει σε debate. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ στην κανονική μου ζωή δεν είμαι μάνα, δεν είμαι σύντροφός, δεν είμαι γιαγιά», είπε.

Για το αν θέλει να παραμείνει στην πολιτική: «Όσο είμαι γερή και όσο μπορώ να κάνω τη δουλειά την οποία κάνω σήμερα, ναι θέλω να την κάνω. Έχω πολλή δουλειά να κάνω στην Κρήτη, έχω πολλή δουλειά να κάνω γενικώς, άρα προς στιγμήν θα ήθελα να παραμείνω. Βεβαίως στη δική μας τη δουλειά, αυτό δεν εξαρτάται τελείως από εμένα, εξαρτάται από τους ψηφοφόρους, αν αποφασίσουν το αντίθετο, τότε θα πάρουν τις αποφάσεις αυτοί αντί για έμενα.

«Ήμουν όλο το καλοκαίρι στην Κρήτη, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάω και μου λείπει πολύ», πρόσθεσε.

Για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο: «Ο κόσμος δεν έχει πλήρη συνείδηση της προσφοράς των εμβολίων στην καταπολέμηση πανδημιών. Εμένα η μάνα μου είχε πολιομυελίτιδα. Όλη της τη ζωή είχε μία σπονδυλική στήλη, χτισμένη στο τσιμέντο με δύο μόνο σπονδύλους ελεύθερους και αυτή η γυναίκα έκανε 4 παιδιά και ταλαιπωρήθηκε απίστευτα όλη της τη ζωή. Η  πολιομυελίτιδα άρχισε να εξαλείφεται στον κόσμο τώρα χάρη στη δυνατότητα που είχαν άνθρωποι στον τρίτο κόσμο, σε φτωχές περιοχές να κάνουν το εμβόλιο».

«Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει πως θα ήμασταν αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Εγώ το εμβόλιο θα το κάνω όσο μπορώ πιο γρήγορα. Δηλαδή μόλις ο Κυριάκος μου πει ότι νομίμως μπορώ να κάνω το εμβόλιο, σας διαβεβαιώ ότι θα το κάνω αμέσως», τόνισε.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθεί. Δηλαδή κάθε Έλληνας πολίτης ο οποίος επιθυμεί να εμβολιαστεί να μπορεί να εμβολιαστεί δωρεάν», είπε.

Για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας: «Η Ελλάδα πρότεινε στην ΕΕ να υπάρξει μία κοινή ευρωπαϊκή γραμμή όπου να αποδεικνύεις ένα τεστ για να μπεις στο αεροπλάνο, αλλά δεν το δέχθηκαν». Σε ερώτηση γιατί άνοιξαν τα σύνορα αφού δεν πέρασε αυτή η πρόταση απάντησε: «διότι αν δεν τα ανοίγαμε, φαντάζεστε σε τι καταστροφή θα είμασταν σήμερα».

Για το πως είναι η ζωή της χωρίς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε: «Όπως είναι η ζωή κάθε κόρης που λάτρευε τον μπαμπά της. Μου λείπει πολύ γιατί θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του για την πανδημία ή για πάρα πολλά άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει μέρα να μη σκεφτώ τον πατέρα μου και τη μητέρα μου».

Για τη φράση με τα σοκολατάκια που έγινε viral εξήγησε: «Εμείς μεγαλώσαμε πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία μάθαμε να τα λέμε έτσι. Με δουλεύουν και τα παιδιά μου με τα σοκολατάκια, μου ξεφεύγει, συνήθως προσπαθώ να θυμηθώ και να το πω σωστά. Από τη ώρα που έγινε viral αυτοτρολάρομαι και εγώ».