current views are: 16

13 Απριλίου 2017
Δημοσίευση11:14

«Η Ζωή του Πι»: Περιπέτεια φαντασίας στο Star

Περιπέτεια φαντασίας, τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου στις 21:00 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

Δημοσίευση 11:14’

Περιπέτεια φαντασίας, τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου στις 21:00 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ (LIFE OF PI)

Περιπέτεια φαντασίας, τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου στις 21:00 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

Ο Πι, ένα 16χρονο αγόρι, μεγαλώνει στο Παντιτσέρι της Ινδίας στη δεκαετία του ’70 και ζει μια άνετη,  πλούσια ζωή. Ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου και ο Πι περνάει τη μέρα του με τίγρεις, ζέβρες, ιπποπόταμους, και άλλα εξωτικά ζώα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει τις δικές του θεωρίες για την πίστη, τη θρησκεία και την ανθρώπινη και ζωώδη φύση. Όταν προσπαθεί να γίνει φίλος με μια τίγρη, τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, το αγόρι θα πάρει ένα σκληρό μάθημα από τον πατέρα του γύρω από τις σχέσεις ανθρώπου και κτήνους: «Τα ζώα δε σκέφτονται όπως οι άνθρωποι, και όποιος άνθρωπος το ξεχνάει αυτό, σκοτώνεται!» Οι συνταρακτικές αλλαγές, που συμβαίνουν στη χώρα, αναγκάζουν την οικογένεια του Πι να  μεταναστεύσουν στον Καναδά για μια καλύτερη ζωή. Μαζί τους παίρνουν και κάποια από τα ζώα τους και επιβιβάζονται σε ένα γιαπωνέζικο φορτηγό πλοίο. Κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας όμως το πλοίο βυθίζεται, και ο Πι σώζεται από θαύμα. Θα επιβιώσει πάνω σε μία σχεδία επί 227 ημέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μοναδική συντροφιά τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, την τρομακτική τίγρη της Βεγγάλης…

  • Η ταινία τιμήθηκε με 4 Όσκαρ, «Καλύτερης Σκηνοθεσίας», «Καλύτερης Φωτογραφίας», «Καλύτερης Μουσικής», «Καλύτερα Οπτικά Εφέ» ενώ ήταν υποψήφια σε άλλες 7 κατηγορίες.
  • Πρόκειται για ένα αξιόλογο τεχνολογικό επίτευγμα σε 3D,  βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Γιαν Μαρτέλ.  Ο συγγραφέας δήλωσε σχετικά : ««Το “Life of Pi” έχει μεταφραστεί σε 42 γλώσσες αλλά το να το δω γυρισμένο σε ταινία, είναι σαν να μεταφράζεται στην 43η. Μόνο που η γλώσσα του κινηματογράφου είναι παγκόσμια, και το να βλέπω την ταινία είναι μια μεγάλη συγκίνηση».
  • Είναι η πρώτη απόπειρα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ανγκ Λι στον τρισδιάστατο κινηματογράφο.
  • Ο πρωταγωνιστής Σουράτζ Σάρμα δεν είχε σκοπό να λάβει μέρος στην οντισιόν για τον ρόλο του Πι. Πήγε απλά για να συμπαρασταθεί στον υποψήφιο αδελφό του. Τελικά, ξεπέρασε  3.000 υποψήφιους και κέρδισε τον ρόλο.
  • Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στην Ινδία και την Ταϊβάν.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ανγκ Λι

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σουράτζ Σάρμα, Ίρφαν Χαν, Αντίλ Χουσεϊν, Ρέιφ Σπολ, Ταμπού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ