current views are: 8

14 Απριλίου 2017
Δημοσίευση11:12

Μποϊκοτάρει την φετινή Eurovision το κρατικό κανάλι της Ρωσίας

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μποϊκοτάρει το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Δημοσίευση 11:12’

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μποϊκοτάρει το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μποϊκοτάρει το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μετά την ανακοίνωση της Ουκρανίας, η οποία διοργανώνει το διαγωνισμό, ότι θα απαγορεύσει την είσοδο της Ρωσίδας τραγουδίστριας Ιουλίας Σαμούλοβα, που θα ελάμβανε μέρος στο διαγωνισμό.

Η Μόσχα απέρριψε δύο συμβιβαστικές λύσεις, που πρότειναν οι διοργανωτές, ενώ η Ουκρανία από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι η Ρωσίδα τραγουδίστρια δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Κίεβο για το διαγωνισμό τον επόμενο μήνα, καθώς τραγούδησε στην Κριμαία μετά την κατάληψή της από τη Ρωσία.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος της τραγουδίστριας, ενώ σύμφωνα με τη Μόσχα, το Κίεβο παραβιάζει τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού επίσης καταδίκασαν την απόφαση της Ουκρανίας, ενώ δήλωσαν ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού, θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters