current views are: 7

9 Μαΐου 2017
Δημοσίευση14:17

Η σοπράνο Renee Flemming στον ρόλο της Μαρσαλίν για τελευταία φορά!

Η κορυφαία σοπράνο Renee Flemming ερμηνεύει τον ρόλο της Μαρσαλίν για τελευταία φορά στην καριέρα της! 

Δημοσίευση 14:17’

Η κορυφαία σοπράνο Renee Flemming ερμηνεύει τον ρόλο της Μαρσαλίν για τελευταία φορά στην καριέρα της! 

Η κορυφαία σοπράνο Renee Flemming ερμηνεύει τον ρόλο της Μαρσαλίν για τελευταία φορά στην καριέρα της! 

Μια νέα παραγωγή της Met Opera σε σκηνοθεσία του Robert Carsen.

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 19:30

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 19:30

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά τη φαντασμαγορική όπερα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» με τη συγκλονιστική Anna Netrebko, που καθήλωσε για άλλη μια φορά το κοινό με τη μαγική ερμηνεία της, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, το ρομαντικό αριστούργημα του Strauss «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ».

Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss, διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που τη χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική, στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. «Ο Ιππότης του Ρόδου» είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

Ο «Ιππότης με το Ρόδο» αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν, υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφο της Βαρόνο Οξ. Ο Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Οξ.

Η παράσταση «O IΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ» θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 19:30, σε όλες τις αίθουσες του δικτύου. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα μεταδοθεί την Τρίτη 16 Μαΐου στις 19:30.

  1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης –  Τρίτη 16 Μαΐου στις 19:30
  3. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
  4. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
  5. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
  6. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
  7. Κέρκυρα: Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος
  8. Σύρος: Θέατρο Απόλλων
  9. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
  10. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
  11. Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος ΡΕΧ
  12. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Cine Μύλος»
  13. Λεμεσός  – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
  14. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
  15. Λάρνακα  – Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas
  16. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο ΌΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.