current views are: 8

9 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση06:39

Λ. Κρέτσος: Δεν υπάρχουν περιθώρια για θεματικές άδειες- Καμία κωλυσιεργία στο θέμα του διαγωνισμού

Ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στο κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών έδωσε ο γ.γ. Ενημέρωσης

Δημοσίευση 06:39’

Ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στο κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών έδωσε ο γ.γ. Ενημέρωσης

Ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στο κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και γενικότερα της ρύθμισης του διαφημιστικού χρόνου των καναλιών, αλλά και των πωλήσεων του Τύπου (barcode εφημερίδων) , έδωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για κωλυσιεργίες στο θέμα του διαγωνισμού, προσθέτοντας ότι το ΕΣΡ ξεκινά από πλεονεκτική θέση στην τιμή εκκίνησης, καθώς ο περυσινός διαγωνισμός καθόρισε τα στάνταρ που «σηκώνει» η αγορά.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για θεματικές άδειες

Ο κ. Κρέτσος εκτίμησε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για θεματικές άδειες απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

«Με τα σημερινά δεδομένα, την διαθέσιμη τεχνολογία και έχοντας υπ’ όψη την εκχώρηση του 2ου Ψηφιακού Μερίσματος γύρω στο 2020, είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω «όχι». Τόσο από τεχνικής άποψης, όσο και για λόγους που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα του κλάδου. Μια βιωσιμότητα την οποία το ΕΣΡ δεν φαίνεται να έλαβε υπόψη του στη συζήτηση για τον αριθμό των αδειών γενικού περιεχομένου – ή τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την απόφαση που συνέταξαν τα μέλη του ΔΣ του μετά το πέρας της σχετικής συνεδρίασης», τόνισε.

Η ΝΔ λειτούργησε ως πολιτικός βραχίονας των παλιών καναλαρχών

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως κατά την περίοδο της αδειοδότησης, λειτούργησε ως πολιτικός βραχίονας των παλιών καναλαρχών, υπερασπίζοντας με προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του δημοσίου και σε βάρος της κοινωνίας.

Τέλος, ο γ.γ. Επικοινωνίας τόνισε ότι η εποχή της ακραίας επισφάλειας, των απολύσεων, της μαύρης εργασίας, των απλήρωτων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των καναλιών, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα την επαύριο του διαγωνισμού.