current views are: 16

2 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:45

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Ο μαιτρ της… μουρμούρας και οι αποκαλύψεις του για τη σειρά

«Είμαι ο μαιτρ της… μουρμούρας νομίζω», δηλώνει στο ΑΠΕ ο δημοφιλής ηθοποιός

Δημοσίευση 06:45’

«Είμαι ο μαιτρ της… μουρμούρας νομίζω», δηλώνει στο ΑΠΕ ο δημοφιλής ηθοποιός

Εκφράζει την πεποίθηση πως γίνεται κάτι μαγικό με το θέατρο και πως τα χρόνια της οικονομικής κρίσης ανεβαίνει συνεχώς και η προσέλευση του κοινού είναι μεγαλύτερη. Επισημαίνει δε πως στο θέατρο υπάρχει ανάταση ψυχής. Εκτιμάει πως ο Αριστοφάνης ήταν μπροστά από την εποχή του, ενώ αυτοσαρκάζεται ερωτηθείς για την τηλεοπτική σειρά “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” στην οποία πρωταγωνιστεί λέγοντας πως είναι ο μαιτρ της μουρμούρας!

Ο λόγος για τον ηθοποιό Βλαδίμηρο Κυριακίδη ο οποίος με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γιάννη Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη και αρκετούς άλλους ηθοποιούς περιοδεύουν από την αρχή του καλοκαιριού ανά την Ελλάδα, ανεβάζοντας τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε για τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» στην οποία πρωταγωνιστεί. 
«Είμαι ο μαιτρ της… μουρμούρας νομίζω! Έχω επιδοθεί στο… άθλημα κι όταν δεν μουρμουρίζω εγώ μουρμουρίζουν οι άλλοι», λέει ο δημοφιλής ηθοποιός και προσθέτει: «Μάλλον όμως αυτή η μουρμούρα αρέσει στον κόσμο αφού συνεχίζουμε ακάθεκτοι για πέμπτη χρονιά κι ελπίζω να συνεχιστεί για χρόνια γιατί είναι κάτι που διασκεδάζουμε κι εμείς πάρα πολύ…».

Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά στην τηλεοπτική σειρά: 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της σειράς;

Ξεκινάμε από το σενάριο γιατί είναι ευφάνταστα τα κείμενα αν και υπάρχει η δυσκολία ότι γεννιούνται από το μηδέν και η θεματολογία και οι χαρακτήρες και τα λόγια. Από την άλλη δεν έχει στερέψει “το πηγάδι” και είμαι πανευτυχής. Το δεύτερο σημείο επιτυχίας θα έλεγα πως είναι τα αυτοτελή επεισόδια. Δηλαδή αν χάσεις το ένα μπορείς να παρακολουθήσεις το άλλο. Επίσης ταυτίζονται πολλοί τηλεθεατές μαζί μας. Όλων των ηλικιών. Πιθανόν επειδή αυτά που λέμε -σύμφωνα με το σενάριο- ίσως έχουν συμβεί και στις οικογένειές τους. Αυτά είναι τα συστατικά που μπορούν να φέρουν μια απρόσμενα τόσο μεγάλη επιτυχία.

Δηλαδή όταν ξεκινούσατε δεν περιμένατε τέτοια επιτυχία;

Μάλλον όχι. Πάντως είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή μου που το λατρεύω. Γιατί το να μου λέει το κοινό ότι “μπαίνετε στο σπίτι μας και μας δίνετε χαρά” είναι ίσως η καλύτερη ανταμοιβή.

Η ιδέα για το γράψιμο της σειράς ποιανού ήταν;

Υπήρχε μία ισπανική παραγωγή την οποία είχε παρακολουθήσει ο υπεύθυνος του Alpha, αλλά όταν ήρθε η σειρά και την είδαν οι σεναριογράφοι αποφάνθηκαν ότι η θεματολογία των Ισπανών δεν εξέφραζε τους Έλληνες και άρχισαν να γράφουν το σενάριο εκ του μηδενός. Γιατί είναι διαφορετική η νοοτροπία και η ιδιοσυγκρασία των Ισπανών και των Ελλήνων. Συνεπώς μπορεί να γινόντουσαν πράγματα που εδώ να μην έλεγαν τίποτε…