28 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση17:40

«Έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Ντίκη Μακαρίου

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο δημοσιογραφικός κόσμος. Η συνάδελφος Ντίκη Μακαρίου, ήταν για χρόνια επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων στην ΕΡΤ,

Δημοσίευση 17:40’
grafida dimosiografos

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο δημοσιογραφικός κόσμος. Η συνάδελφος Ντίκη Μακαρίου, ήταν για χρόνια επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων στην ΕΡΤ,

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο δημοσιογραφικός κόσμος. Η συνάδελφος Ντίκη Μακαρίου, για χρόνια επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων στην ΕΡΤ, έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια.

Η Ντίκη Μακαρίου, γεννήθηκε στην Αθήνα, στην πόλη όπως έλεγε η ίδια των γραμμάτων και των τεχνών.

Εργάστηκε ως προϊσταμένη του τμήματος διεθνών ειδήσεων, της τότε ΝΕΤ, στην περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ. Ασχολήθηκε επίσης με θέματα υγείας, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας, στο κοινωφελές Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και δίδαξε δημοσιογραφία ως επιστημονική συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με μεγάλη θλίψη το θάνατο της δημοσιογράφου Ευρυδίκης (Ντίκη) Μακαρίου.

Η Ντίκη Μακαρίου μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της γράφτηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου και συνέχισε στη Σχολή Ξεναγών και στη έπειτα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1984 προσελήφθη στην ΕΡΤ, μετά από διαγωνισμό. Ακολούθησε η πορεία της στη δημοσιογραφία στα δελτία ειδήσεων, και στις εκπομπές «Κυριακάτικα», «Εδώ και σήμερα», «Υγεία για όλους», «Τρεις στον αέρα», «Σελίδες του Σαββάτου».

Η κηδεία της Ντίκης Μακαρίου θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».