27 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοσίευση19:26

ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε τον Νίκο Μπογιόπουλο που διώκεται για την αρθρογραφία του

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Δημοσίευση 19:26’
0sb4go1634537513884

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Η νέα αγωγή κατά του συναδέλφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), λόγω της αρθρογραφίας του για τις εκδηλώσεις της Ένωσης στον Γράμμο και το Βίτσι, επαναφέρει το θέμα της βιομηχανίας αγωγών που στρέφονται κατά δημοσιογράφων.

Παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την περσινή αγωγή της Ένωσης Αποστράτων εναντίον του συναδέλφου, δυστυχώς, η ίδια Ένωση επανέρχεται με νέα αγωγή για το ίδιο θέμα, που εκδικάζεται στις 27.10.2022, αξιώνοντας το ποσό των 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81. Ο συγκεκριμένος νόμος,  μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Ο

ι δημοσιογράφοι οφείλουν να τηρούν τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση περιορίζει την ελεύθερη γνώμη και πλήττει τη Δημοκρατία.