26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:19

Η επίσκεψη της Μαρί Κυριακού ως πρέσβειρα της Unicef Ελλάδος στο Ζαατάρι της Ιορδανίας

Συγκλονιστικές στιγμές βίωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία της UNICEF

Δημοσίευση 13:19’

Συγκλονιστικές στιγμές βίωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία της UNICEF

Συγκλονιστικές στιγμές βίωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία της UNICEF, κατά την επίσκεψή της, στη μεγαλύτερη κατασκήνωση Σύρων προσφύγων στο Ζαατάρι της Ιορδανίας από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF για την εκπαίδευση παιδιών που ζουν σε έκτακτες ανάγκες  #Emergency Lessons.

Tην αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Μαρί Κυριακού ως πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος, η Σοφία Τζιτζίκου Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος και η 16χρονη Πρέσβειρα Νεότητας Μαρία Ζούρα.

Η Ελληνική αποστολή, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της UNICEF Iορδανίας  Σαμίρ Μπαντράν, πέρασε μία ημέρα στην κατασκήνωση στην οποία ζουν περίπου 80.000 πρόσφυγες και επισκέφθηκε τις τάξεις των προσφυγόπουλων. Διαπίστωσε από κοντά τη δίψα των παιδιών για εκπαίδευση και μόρφωση, αλλά και τη βαθιά επιθυμία τους να επιστρέψουν κάποια μέρα στην πατρίδα τους.

Η Μαρί Κυριακού ξεναγήθηκε στις τάξεις των παιδιών, παρακολούθησε το μάθημα,  συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μοιράστηκε τα όνειρά τους και επισκέφθηκε τις σκηνές που ζουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους.

Σε μία τέτοια σκηνή η Μαρί Κυριακού, είχε τη χαρά να γνωρίσει την 13χρονη Μαρά και την 5χρονη Φαρά που ζουν στην κατασκήνωση μόνο με την μητέρα τους, ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους, τα τελευταία 4 χρόνια.

Η Μαρά της χάρισε ένα παραδοσιακό δαχτυλίδι και η Μαρί Κυριακού της ανταπέδωσε το δώρο της με μία μαντίλα. Η 5χρονη Φαρά μάλιστα της τραγούδησε ένα τραγούδι που προτρέπει τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο, οι στίχοι του οποίου κατέληγαν στα εξής λόγια:

Το ότι είσαι πρόσφυγας δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις. Το Ζαατάρι δεν είναι η χώρα μας αλλά πρέπει να έχουμε ασφάλεια και εκπαίδευση.


σχετικα αρθρα