ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Φόρος τιμής στον Σιμοντσέλι

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2012, 23:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φόρος τιμής στον Σιμοντσέλι
Facebook Twitter Whatsapp
Φόρο τιμής στον Μάρκο Σιμοντσέλι απέτισαν στη γενέτειρά του, το Κοριάνο, καθώς σήμερα θα γιόρταζε τα 25α γενέθλιά του, αν ζούσε, με μέλη της οικογένειας και θεατές να δίνουν το παρών.
Φόρο τιμής στον Μάρκο Σιμοντσέλι απέτισαν στη γενέτειρά του, το Κοριάνο, καθώς σήμερα θα γιόρταζε τα 25α γενέθλιά του, αν ζούσε, με μέλη της οικογένειας και θεατές να δίνουν το παρών. Στις 23 Οκτωβρίου του περασμένου έτους ο Μάρκο Σιμοντσέλι άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα της Σεπάνγκ, έπειτα από σοβαρό ατύχημα. Αν ζούσε, σήμερα θα γιόρταζε τα 25α γενέθλιά του.

Γι' αυτό οι άνθρωποι του Κοριάνο, που ήταν η γενέτειρά του, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του σε τελετή που έγινε στο Pallazzetto dello Sport, το οποίο μετονομάστηκε σε «Palazzetto dello Sport Μάρκο Σιμοντσέλι» από τον Ειδικό Επίτροπο της πόλης, Μαρία Βιρτζίνα Ρίτσο και τον πατέρα του αδικοχαμένου αναβάτη, Πάολο. Το παρών εκεί έδωσαν μέλη της οικογένειας, δημοτικές αρχές και θεατές, ενώ μαθητές και καθηγητές του μουσικού σχολείου «Ντράγκι» συνόδευσαν την τελετή με μουσική.

Μετά την τελετή αφιερώθηκε στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 στα 250cc μια τεράστια τοιχογραφία με εικόνες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τοπικά μέσα μεταφοράς και το ΤΡΑΜ, που πηγαίνει από το Ριτσιόνε στο Κοριάνο, θα έχουν το Νο 58, τη στιγμή που συνεχίζονται τα έργα στην περιοχή, όπου θα στηθεί το άγαλμά του, το οποίο θα τον απεικονίζει την τελευταία του παρουσία στο πόντιουμ, που ήταν το 2011 στην πίστα Φίλιπ Άιλαντ της Αυστραλίας.

Πηγή: Gazzetta.gr