current views are: 1

3 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση20:53

Formula 1: Εκτός Sauber o Τζέιμς Κι

Οι δρόμοι Sauber και του Τζέιμς Κι χώρισαν, όπως ανακοίνωσε η Ελβετική εταιρεία.

Δημοσίευση 20:53’
αρθρο-newpost

Οι δρόμοι Sauber και του Τζέιμς Κι χώρισαν, όπως ανακοίνωσε η Ελβετική εταιρεία.

Οι δρόμοι Sauber και του Τζέιμς Κι χώρισαν, όπως ανακοίνωσε η Ελβετική εταιρεία.
Ο πρώην πλέον τεχνικός επικεφαλής αποφάσισε να παραιτηθεί και αναμένεται να αναλάβει νέα καθήκοντα σε άλλη ομάδα χωρίς ωστόσο να γίνει το όνομά της γνωστό.

Όπως ανακοίνωσε η Sauber, το σχεδιασμό και την εξέλιξη του νέου της μονοθέσιου για το 2012 αναλαμβάνουν πλέον οι επικεφαλείς των τμημάτων αεροδυναμικής, σχεδιασμού, επιδόσεων και λειτουργίας της εταιρείας.

Το «αφεντικό» της ομάδας Πέτερ Ζάουμπερ τόνισε: «Μια υπεύθυνη ομάδα μοιράζεται τη συνολική τεχνική ευθύνη. Αυτή η δομή αποδείχθηκε ότι δουλεύει καλά σε άλλα αγωνιστικά σύνολα. Κατά την διάρκεια των δύο αυτών ετών, ο Τζέιμς κατάφερε πολλά στην ομάδα μας. Ειδικά στη δύσκολη περίοδο μετάβασης από τον κατασκευαστή σε ιδιωτική εταιρεία, συνείσφερε σημαντικά ώστε να εξασφαλίσει ότι η ομάδα θα ξανακέρδιζε την σταθερότητά της. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειές του και να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το τέλος».

Ο Τζέιμς Κι υπογράμμισε: «Ευχαριστήθηκα τα τελευταία δύο χρόνια που εργάστηκα στην Saube F1. Ηταν μία πολύ έντονη κα ενδιαφέρουσα περίοδος όπου έπρεπε να διαχειριστώ τη μετάβαση από μία μεγαλύτερη ομάδα σε μια μικρότερη με τον καθένα να τα καταφέρνει αρκετά καλά. Θεωρώ ότι τώρα η ομάδα είναι σωστά δομημένη για το μέλλον και της εύχομαι τα καλύτερα. Μου προσφέρθηκε μια νέα θέση πίσω στη Μεγάλη Βρετανία, την οποία αποφάσισα να αποδεχθώ».

Ακόμη ωστόσο γίνει γνωστό σε ποια βρετανική εταιρεία θα προσφέρει τις υπηρεσίες του Κι. Η προηγούμενη επαγγελματική του στέγη ήταν η Force India την οποία εγκατέλειψε τον Απρίλιο του 2010 για να συνεργαστεί με την Sauber, αντικαθιστώντας τον Γουίλι Ραμπφ.

Πηγή: naftemporiki.gr


σχετικα αρθρα