ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Μπρον: «Είμαστε νόμιμοι»

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2012, 18:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπρον: «Είμαστε νόμιμοι»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Ρος Μπρον πήρε θέση για το γεγονός ότι αρκετές ομάδες παραπονέθηκαν ότι η Mercedes είναι παράνομη και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά τονίζοντας ότι το σύστημα αυτό είναι νόμιμο.
Ο Ρος Μπρον πήρε θέση για το γεγονός ότι αρκετές ομάδες παραπονέθηκαν ότι η Mercedes είναι παράνομη και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά τονίζοντας ότι το σύστημα αυτό είναι νόμιμο.

Μια οπή στο κάθετο πτερύγιο της πίσω πτέρυγας της W03, που δίνει επιπλέον επιτάχυνση στο μονοθέσιο όταν ενεργοποιείται το DRS, στάθηκε η αφορμή οι Red Bull και Lotus Renault να παραπονεθούν ότι η Mercedes είναι παράνομη. Θέση για το εν λόγω θέμα πήρε ο Ρος Μπρον, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι νόμιμο κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά. «Είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα είναι νόμιμο.

Ήδη από το 2010, σε ομαδικές συνεδριάσεις, η FIA δήλωνε πως θεωρούσε ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι νόμιμο επειδή ρωτήθηκαν γι' αυτό. Θα είμαστε προφανώς ιδιαίτερα απογοητευμένοι αν κάποιος το δει από διαφορετική άποψη, αλλά νομίζω ότι η FIA υπήρξε αρκετά συνεπής στη θέση της, γι' αυτό έχουμε πίστη ότι θα διατηρήσουν αυτή τη συνέπεια.

Το σύστημα είναι πραγματικά πολύ φθηνό. Είναι ένα πολύ απλό σύστημα, αλλά όχι τόσο εύκολο να παρέχει τα μέσα αν δεν το έχεις ενσωματώσει στο μονοθέσιό σου. Εκεί είναι ίσως που υπάρχει μερική απογοήτευση από τους αντιπάλους. Οι άνθρωποι μιλάνε για το τεράστιο κόστος, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά κάτι τέτοιο. Όλοι ξέρετε ότι υπάρχουν δυο σωλήνες άνθρακα που διατρέχουν το μονοθέσιο.

Το όφελος που έχουμε είναι επειδή το έχουμε σκεφτεί και το έχουμε σχεδιάσει στο μονοθέσιό μας. Δεν είναι τόσο εύκολο για όσους δεν το σκέφτηκαν και αυτός είναι ο λόγος που μερική αντίθεση είναι τόσο έντονη. Είναι η αναγνώριση ότι είναι ένα αρκετά δύσκολο πράγμα να κάνεις να δεν το έχεις σχεδιάσει από την αρχή. Αυτή είναι η φύσης της F1», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της γερμανικής ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr