ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Ιδού το νέο KTM 450 Factory Rally

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2013, 05:01 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2013, 20:53
Ιδού το νέο KTM 450 Factory Rally
Facebook Twitter Whatsapp

Η ΚΤΜ παρουσίασε στο Μαρόκο, τη νέα της μοτοσικλέτα 450 Factory Rally, με την οποία η αυστριακή εταιρεία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Rally, και φυσικά στο Rally Dakar 2014.

Η ΚΤΜ παρουσίασε στο Μαρόκο, τη νέα της μοτοσικλέτα 450 Factory Rally, με την οποία η αυστριακή εταιρεία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Rally, και φυσικά στο Rally Dakar 2014.

Το  πολύ-αναμενόμενο μοντέλο 2014 KTM 450 Rally θα κάνει την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στο OilLibya Rally στο Μαρόκο, επιβεβαίωσε ο Team Manager της Red Bull KTM Factory Team Alex Doringer. 

Το OilLibya Rally που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου 2013. Πρόκειται για τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Cross Countries Rally για το 2013.Η ομάδα βρίσκεται ήδη στο Μαρόκο για τις τελικές δοκιμές, ρυθμίσεις και βελτιώσεις, ενώ η πρώτη επίσημη δοκιμή της μοτοσικλέτας θα γίνει την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του αγώνα. 

Αναβάτες της καινούριας μοτοσικλέτας θα είναι ο πολύ-πρωταθλητής του Dakar Rally Marc Coma από την Ισπανία, ο Αμερικανός Kurt Caselli, που πρωτοεμφανίστηκε στο Dakar το 2013 και ο εργοστασιακός Ruben Faria από την Πορτογαλία. 

Η σημερινή μοτοσικλέτα KTM 450 Rally είναι το αποτέλεσμα της αφοσιωμένης δουλειάς των τμημάτων MSP & R&D καθώς και των εξειδικευμένων μηχανικών της ΚΤΜ που σχεδίασαν και κατασκεύασαν από την αρχή μια εντελώς νέα μοτοσικλέτα. Στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν την καλύτερη μοτοσικλέτα προκειμένου η Εργοστασιακή Ομάδα Red Bull KTM Rally τον Ιανουάριο του 2014 να κατακτήσει την 13η συνεχόμενη νίκη της στο Dakar.  

Μαζί με τους Coma, Caselli και Faria θα συμμετάσχει και ο  Francisco Lopez από την Χιλή, με μια μοτοσικλέτα KTM 450 Rally μοντέλο 2013 καθώς και η επίσημη ομάδα υποστήριξης του Dakar 2014. Η ομάδα υποστήριξης της ΚΤΜ αποτελείται από τον Αυστραλό αναβάτη Ben Grabham, τον  Riaan van Niekerk από τη Νότιο Αφρική και τον Jakub Przygonski από την Πολωνία. 

Στο OilLibya Morocco Rally 2013, που θα είναι το τελικό τεστ της ομάδας πριν το Dakar Rally 2014, συμμετέχουν 74 αναβάτες, η διαδρομή θα είναι 1.517 χλμ εκ των οποίων 534 χλμ ειδικής διαδρομής, σε έξι δύσκολα στάδια τα οποία περιλαμβάνουν έρημο και αμμόλοφους. 

Στον αγώνα αυτό θα κριθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Countries Rally και ο Coma, που βρίσκεται στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Paolo Goncalves από την Πορτογαλία, θα ξεκινήσει με το νούμερο ένα.

Πηγή: mototriti.gr