current views are: 1

7 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:23

Γιορτή για την Pirelli στην Γενεύη

Η Pirelli γιορτάζει ρεκόρ πρώτων επιλογών για τα ελαστικά P Zero και Cinturato P7 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. 

Δημοσίευση 05:23’
αρθρο-newpost

Η Pirelli γιορτάζει ρεκόρ πρώτων επιλογών για τα ελαστικά P Zero και Cinturato P7 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. 

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Η Pirelli γιορτάζει ρεκόρ πρώτων επιλογών για τα ελαστικά P Zero και Cinturato P7 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης 

Η «κατά παραγγελία» τεχνολογία της Pirelli βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στην 84η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα κάνουν το ντεμπούτο τους με ελαστικά P Zero και Cinturato, που κατασκευάστηκαν σαν εργοστασιακός εξοπλισμός ειδικά γι’ αυτά. 

Τα ελαστικά αυτά διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις των μοντέλων. Είναι φτιαγμένα κατά παραγγελία από τους ειδικούς της Pirelli σε συνεργασία με τους μηχανικούς του κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων – όπως στην περίπτωση των Ferrari California T, Lamborghini Huracàn και McLaren 650, καθώς και των τελευταίων μοντέλων Audi, BMW, Jaguar και Mercedes.
 
Τα ελαστικά έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από τους ίδιους ανθρώπους που σχεδίασαν τα οχήματα και φέρουν ειδική σήμανση στο προφίλ τους που αποτελεί και την ταυτότητά τους και διευκολύνει την αντικατάστασή τους όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή. Αυτή η φιλοσοφία υποστηρίζεται από όλους τους κατασκευαστές premium αυτοκινήτων, οι οποίοι αναζητούν τεχνολογικά προηγμένα ελαστικά με συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και με την εγγενή άνεση που χαρακτηρίζει τα κορυφαία μοντέλα τους.
 
Μαζί με τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με ελαστικά Pirelli στην Έκθεση της Γενεύης, το ελαστικό P Zero έχει πετύχει 380 εγκρίσεις τύπου από το 2007, που σημαίνει ότι μέσα σε επτά χρόνια, οι μηχανικοί της Pirelli έχουν σχεδιάσει και εξελίξει 380 διαφορετικές εκδόσεις του P Zero: ένα ειδικό ελαστικό φτιαγμένο κατά παραγγελία για τις απαιτήσεις όλων των premium και υψηλού κύρους μοντέλων.
 
Ένα ακόμα ελαστικό με ρεκόρ εγκρίσεων τύπου στη γκάμα Pirelli είναι το Cinturato P7, το οποίο έχει λάβει 170 εγκρίσεις τύπου στη διάρκεια της πενταετούς ζωής του.
 
Κάθε έγκριση τύπου είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε μοντέλου, που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον σωστό να μιλάμε για ένα P Zero ή Cinturato σαν εξοπλισμό ΟΕ, αλλά για μία οικογένεια ελαστικών από την οποία προέρχονται πολλές ειδικές εκδόσεις, αποκλειστικά σχεδιασμένες για τα οχήματα στα οποία τοποθετούνται.
 
Μεταξύ των πιο πρόσφατων νέων μοντέλων που φοράνε τα τελευταία ελαστικά Pirelli στην Έκθεση της Γενεύης είναι τα Audi TT, S1 και S3 Cabriolet, η τελευταία γενιά BMW X5, Mercedes C Class και S600, καθώς και η Jaguar F Type, XFR και XJR.
 
Σε ό,τι αφορά την κατηγορία οχημάτων υψηλού κύρους, όλα τα πολυαναμενόμενα αυτοκίνητα της Έκθεσης εφοδιάζονται με ειδικά ελαστικά Pirelli: Ferrari California T, Lamborghini Huracàn και McLaren 650S. 


σχετικα αρθρα