ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Στη μνήμη του Ayrton Senna

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2014, 09:03 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2014, 09:03
Στη μνήμη του Ayrton Senna
Facebook Twitter Whatsapp

H Williams Martini Racing θα αγωνιστεί το 2014 με το σήμα για την 20η επέτειο του θανάτου Ayrton Senna στην FW36.
 

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

H Williams Martini Racing θα αγωνιστεί το 2014 με το σήμα για την 20η επέτειο του θανάτου Ayrton Senna στην FW36.
 
Ως ένδειξη σεβασμού μετά τον τραγικό θάνατο του Ayrton Senna, στο Grand Prix του San Marino το 1994, η Williams έχει τοποθετήσει το λογότυπο του διπλού «S» στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της. Για τον εορτασμό 20 χρόνων από το θάνατό του και για να γιορτάσει την κληρονομιά του, η Williams FW36 Mercedes θα κοσμείται με το νέο αυτοκόλλητο της 20ης επετείου στη μνήμη του Senna για τη σεζόν 2014 .
 
Τα διακριτικά αυτά παραδοσιακά τοποθετούνται στα εμπρός αεροδυναμικά βοηθήματα του κάθε μονοθέσιου της Williams. Το νέο λογότυπο θα τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά του ρύγχους της FW36 και θα απεικονίζει μια εικόνα του Ayrton μαζί με τις λέξεις «Ayrton Senna Always».
 
Σχεδιασμένο από το Ayrton Senna Foundation, το λογότυπο θα εμφανιστεί σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Ίδρυμα αυτή τη χρονιά για να τιμήσει τη ζωή, την κληρονομιά και τις αξίες του τρεις φορές του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula One.
 
Μιλώντας για το νέο λογότυπο, ο Ιδρυτής και Διευθυντής της Ομάδας Sir Frank Williams είπε:  

«Ήμουν πολύ κοντά στον Ayrton και το λογότυπο του διπλού S έχει σημασία για εμάς και τα αυτοκίνητα μας» και πρόσθεσε: «Το νέο λογότυπο είναι ο δικός μας τρόπος για να γιορτάσουμε τα επιτευγματά του ως οδηγού αγώνων, αλλά και την εξαιρετική δουλειά του Ιδρύματος του, το οποίο έχει κάνει τόσα πολλά για να προωθήθουν οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες στη Βραζιλία».