ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Ιορδάνης Σερδερίδης: Αγωνίζομαι για να κερδίζω!

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2014, 12:43 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2014, 12:43
Ιορδάνης Σερδερίδης: Αγωνίζομαι για να κερδίζω!
Facebook Twitter Whatsapp

Στα 50 χρόνια του ο Ιορδάνης Σερδερίδης κυνηγά το όνειρό του, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή και τη διάκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. 

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Στα 50 χρόνια του ο Ιορδάνης Σερδερίδης κυνηγά το όνειρό του, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή και τη διάκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο Έλληνας (μόνιμος κάτοικος Βελγίου) μίλησε στους διοργανωτές του 60ου Ράλλυ Ακρόπολις για το ξεκίνημα και την πορεία του.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης έκανε μόλις πριν από δύο χρόνια τα πρώτα του βήματα στους αγώνες και μάλιστα σε ηλικία 48 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και το 2014, είδαμε στη λίστα της FIA με τους συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα WRC-2 το ελληνικό όνομα. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης φέτος ακολουθεί τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και επέλεξε το Ράλλυ Ακρόπολις σαν ακόμα έναν σταθμό στην αγωνιστική του δραστηριότητα.

«Ο πρώτος μου αγώνας ήταν το Μάιο του 2012 σε ένα μικρό αγώνα του Βελγίου με ένα Honda Civic VTEC. Και φυσικά ο λόγος που δεν το έκανα νωρίτερα ήταν απλός: Τα χρήματα»! Λέει ο 50χρονος και προσθέτει:

«Ο πατέρας μου, ο οποίος έφυγε από την Καβάλα για το Βέλγιο το 1958, δεν είχε καθόλου χρήματα. Με δυσκολία ανταποκρινόμασταν ακόμα και στις υποχρεώσεις των σπουδών μου. Έτσι, ξεκίνησα τη ζωή μου και τη σταδιοδρομία μου από το μηδέν. Η πρώτη μου εταιρία (IT) συστάθηκε το 2003 και πλέον μπορώ και συμμετέχω σε αγώνες Ράλλυ».

Στους αγώνες Ράλλυ τον… τράβηξε η πρόκληση η οποία τον κάνει να ξεπερνά τα δικά του όρια και στόχος του είναι να κερδίζει: «Αγωνίζομαι για να κερδίζω! Όμως, δεν είμαι αφελής. Ξέρω ότι έχω πολύ μικρότερη εμπειρία ακόμα και από πολύ νεότερους μου, που έχουν 7 ή 5 χρόνια εμπλοκής, ανάμεσα στα οποία ακόμα και με καρτ! Αυτό που προσπαθώ είναι να βελτιωθώ και να αυξήσω την ταχύτητά μου».

Στην ερώτηση για τις αντιδράσεις των θεατών απαντά: «Γνώρισα κάποιους Έλληνες θεατές στους αγώνες στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία, και μπορώ να πω ότι ήταν εξαιρετικό συναίσθημα. Μπορεί να μεγάλωσα στο Βέλγιο, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου ξένο εκεί, αφού όπως και να το έχουμε ένα διαβατήριο έχω: Το ελληνικό. Για μένα η ευκαιρία του να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου, μου προσφέρει ένα φανταστικό κίνητρο. Ακόμα κι αν δεν μπορώ να μιλήσω πολύ καλά ελληνικά, το αίμα μου είναι 100% ελληνικό».

Όσο για τα αποτελέσματα απαντά: «Ο στόχος μου στο WRC-2 για το 2014 είναι να βρίσκομαι στην πρώτη δεκάδα στο τέλος του Πρωταθλήματος. Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Οι αγαπημένοι του οδηγοί είναι ο Walter Rohrl και ο Thierry Neuville. Το τελευταίο τον θαυμάζει για την ποιότητά του ως άνθρωπος.

Η ερώτηση «Τι σημαίνει το Ακρόπολις για εσάς;» τον συγκινεί και απαντά:  «Είναι ένα πραγματικό μνημείο! Ένας κλασικός αγώνας όπως το Ουαλίας, το Μόντε Κάρλο, η Σουηδία. Η διαφορά είναι ότι γίνεται στην πατρίδα μου και μπροστά στους Έλληνες θεατές. Είναι μοναδικό!» και προσθέτει: «Συμμετέχω στο Ακρόπολις επειδή ξέρω ότι ο πατέρας μου θα ήταν πολύ περήφανος αν με έβλεπε εδώ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Επίσης, έχω ακόμα συγγενείς στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σίγουρα θα με ακολουθήσουν».