current views are: 1

25 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:01

Στρέφεται στη Mercedes η Lotus;

Το παράδειγμα της Williams σκέφτεται να ακολουθήσει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν στη Formula 1 η Lotus. 

Δημοσίευση 12:01’
αρθρο-newpost

Το παράδειγμα της Williams σκέφτεται να ακολουθήσει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν στη Formula 1 η Lotus. 

Το παράδειγμα της Williams σκέφτεται να ακολουθήσει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν στη Formula 1 η Lotus. Να σταματήσει δηλαδή να προμηθεύεται μονάδες ισχύος από τη Renault και να ενταχθεί στο πελατολόγιο της Mercedes!

Πρόκειται για φημολογία που ξεκίνησε στα paddock της Αυστρίας και συζητιέται όλο και περισσότερο. Εύλογο αν αναλογιστεί κανείς πως Lotus και Renault δεν διανύουν και την πιο αρμονική περίοδο στη συνεργασία τους.

Από τη μία πλευρά, οι μονάδες ισχύος της γαλλικής εταιρείας υστερούν σημαντικά σε απόδοση ενώ έχουν και πληθώρα προβλημάτων αξιοπιστίας. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από οκτώ Grand Prix, η Lotus έχει στο ενεργητικό της μόλις 8 βαθμούς!

Από την άλλη πλευρά, η βρετανική ομάδα δεν χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια με την οποία καλύπτει τις οφειλές προς τη Renault. Έτσι όλα δείχνουν πως το συμβόλαιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, δύσκολα θα ολοκληρωθεί.

Όπως είπαμε, η Lotus θέλει να στραφεί στη Mercedes που έως τώρα, δείχνει να έχει πλεονέκτημα στον τομέα των μονάδων ισχύος και το 2015 θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας νέας συνεργάτιδας, μιας και η McLaren περνάει πλέον σε συμμαχία με τη Honda.

Είναι όμως δεδομένο πως οι Γερμανοί, δεν θα είναι το ίδιο ανεκτικοί με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.


σχετικα αρθρα