ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού Soul

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2014, 04:01 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2014, 18:20
Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού Soul
Facebook Twitter Whatsapp

H Kia Motors ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Kia Soul EV, με στόχο να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

H Kia Motors ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Kia Soul EV, με στόχο να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Είναι το πρώτο μηδενικών ρύπων όχημα της μάρκας που θα διατεθεί εκτός Κορέας. Τα πρώτα οχήματα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, προορίζονται για επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Στην Ελλάδα, περιμένουμε το ηλεκτρικό KIA στα τέλη της χρονιάς.

Το Soul EV κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Kia στο Γκουνγτζού της Κορέας, όπου η ετήσια παραγωγή έχει αρχικά προγραμματιστεί να φτάσει τις 5.000 μονάδες.

Πρόκειται για ένα όχημα με αυτονομία της τάξης των 212 km. Ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 111 PS με 29 kgm ροπής, παίρνει δύναμη από μπαταρίες 192 κυψελών ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας, οι οποίες απαιτούν πέντε περίπου ώρες φόρτισης σε κοινή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Kia Soul EV χρησιμοποιεί αυξημένης ενεργειακής πυκνότητας κυψέλες 200 Wh/kg και μια σειρά από τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η νέα αντλία θερμότητας, το σύστημα ελέγχου εισαγωγής αέρα και το νέο, ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού. Αυτά στοχεύουν στη μέγιστη δυνατή αυτονομία, μειώνοντας τις απώλειες ενέργειας για τη θέρμανση, τον αερισμό και τον κλιματισμό του οχήματος. Επίσης, χρησιμοποιεί σύστημα «αναγεννητικής πέδησης» για την επαναφόρτιση των μπαταριών του από την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου σταθερής μονής σχέσης μετάδοσης. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 11.2 sec και η τελική ταχύτητα του η ηλεκτρικού Soul είναι στα 145 km/h.

Πηγή: www.newsauto.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr