current views are: 1

30 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση16:03

Από νίκη σε νίκη ο Marquez

Ασταμάτητος ο Marc Marquez. Ο διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου του MotoGP με Repsol Honda RC213V κέρδισε  την όγδοη συνεχόμενη νίκη του, στον ολλανδικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Assen το Σάββατο.

Δημοσίευση 16:03’
αρθρο-newpost

Ασταμάτητος ο Marc Marquez. Ο διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου του MotoGP με Repsol Honda RC213V κέρδισε  την όγδοη συνεχόμενη νίκη του, στον ολλανδικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Assen το Σάββατο.

Ασταμάτητος ο Marc Marquez. Ο διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου του MotoGP με Repsol Honda RC213V κέρδισε  την όγδοη συνεχόμενη νίκη του, στον ολλανδικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Assen το Σάββατο.

Η επιτυχία για την ομάδα της Repsol Honda ήταν διπλή καθώς ο Dani Pedrosa τερμάτισε στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών. 

Ο 21χρονος Marquez απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει σε ένα αγώνα με συνεχώς εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες όπου το βρεγμένο οδόστρωμα της πίστας του Assen έδωσε τη θέση του στο στεγνό μέσα στους πρώτους οκτώ γύρους. Έτσι ήταν πολύ σημαντική η απόφαση για την αντικατάσταση της μοτοσυκλέτας με στεγνά ελαστικά στη μέση της διαδρομής.

Ο Marquez ξεκίνησε με βρόχινα ελαστικά τον αγώνα και είχε σκληρή μάχη με τον Andrea Dovizioso (Ducati). Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pits και άλλαξε τη μοτοσυκλέτα του με τη δεύτερη που είχε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα στο τέλος του έκτου γύρου, ακολουθούμενος από τον Dovizioso. Ο ιταλός αναβάτης κατάφερε να προσπεράσει το Marquez μετά από ένα γλίστρημα που είχε εξαιτίας της σκληρής γόμας των ελαστικών, γεγονός που τον οδήγησε να χάσει τέσσερα πολύτιμα δευτερόλεπτα. Τελικά στον 16ο γύρο ο Marquez προσπέρασε τον Dovizioso και οδήγησε την Honda RC213V στην όγδοη συνεχόμενη νίκη, μία νίκη και του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυξήσει τη διαφορά του από το Valentino Rossi κατά 72 βαθμούς.

Την τρίτη θέση σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κατέκτησε ο πρώην πρωταθλητηής των 125cc και δύο φορές πρωταθλητής των 250cc Dani Pedrosa. Ο έμπειρος αναβάτης της Repsol Honda RC213V μοιράζεται τώρα τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα με 128 βαθμούς, με το Valentino Rossi, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση. 

Η ομάδα της Repsol Honda ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της για τον ένατο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoG, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία στην πίστα του Sachsenring, σε δύο εβδομάδες στις 13 Ιουλίου 2014.

Ο νικητής  του αγώνα δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα καθώς σε αυτό τον αγώνα θα μπορούσα να χάσω πολλούς πολύτιμούς βαθμούς. Εν αντιθέσει τελικά κατάφερα να ανέβω στο πρώτο σκαλί του βάθρου του τερματισμού και να διευρύνω και άλλο τη βαθμολογική μου διαφορά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σημερινό αποτέλεσμα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκομίσω πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις σε ένα αγώνα όπου το βρεγμένο οδόστρωμα διαδέχθηκε το στεγνό οδόστρωμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού πήραμε άλλους 25 βαθμούς σε ένα αγώνα τον οποίο είχαμε χαρακτηρίσει στην ομάδα μου ως πολύ δύσκολο».

Ο Dani Pedrosa στον τερματισμό δήλωσε:

«Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας κυρίως στο πρώτο μέρος, καθώς δεν ξέραμε τι τύπο του ελαστικού θα χρησιμοποιήσουμε στην μοτοσυκλέτα μου. Έχοντας καθαρό μυαλό ξεκινήσαμε με βρόχινα ελαστικά καθώς στην αρχή το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο. Έπρεπε να έχω πιέσει ακόμη περισσότερο στο πρώτο μέρος του αγώνα όταν η πίστα ήταν βρεγμένη. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα καθώς είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζεις την έκβαση ενός αγώνα σαν το σημερινό. Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος στη Γερμανία».


σχετικα αρθρα