current views are: 3

30 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:33

Kia Optima T-Hybrid, υβριδικό diesel

Δίπλα στο παρόν θα βρίσκεται και το μέλλον της Kia με τη μορφή του υβριδικού Optima.

Δημοσίευση 17:33’
αρθρο-newpost

Δίπλα στο παρόν θα βρίσκεται και το μέλλον της Kia με τη μορφή του υβριδικού Optima.

Δίπλα στο παρόν θα βρίσκεται και το μέλλον της Kia με τη μορφή του υβριδικού Optima.

Το Optima T-Hybrid είναι το πρωτότυπο με το οποίο η Kia θα μας παρουσιάσει στο Παρίσι τη νέα τεχνολογία της που αφορά τα mild hybrid. Για την κίνησή του φροντίζει ο γνωστός κινητήρας diesel 1,7 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παίρνει ισχύ από μπαταρίες μολύβδου – άνθρακα 48V.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες επιλέχθηκαν έναντι των διαδεδομένων πλέον λιθίου ιόντων, γιατί δεν απαιτούν ψύξη, λειτουργούν καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ενώ ανακυκλώνονται και πιο εύκολα.

Η νέα μονάδα επιτρέπει στο Optima Hybrid T-show να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλές ταχύτητες, αλλά και όταν ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα, ενώ η μπαταρία επαναφορτίζεται σε κάθε επιβράδυνση ανεξαρτήτως της ταχύτητας του οχήματος.

Σε συνθήκες πόλης, αξιοποιεί το σύστημα start-stop απενεργοποιώντας αυτόματα τον κινητήρα, ενώ με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού δυναμό που παίρνει κίνηση από ιμάντα και αντικαθιστά το συμβατικό δυναμό ο κινητήρας ξεκινά αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς.

Με το σύστημα ακόμα σε εξέλιξη, η Kia δεν είναι σε θέση να δώσει στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση και την εκπομπή CO2, ωστόσο, σύμφωνα με εκτίμηση των μηχανικών της εταιρείας, οι τιμές τους θα παρουσιάζονται περίπου 15% μειωμένες, ενώ αντιστρόφως αυξημένη κατά 15 με 20% θα είναι η ισχύς.

Ακόμα, δεν υπάρχουν πλάνα από την Kia για την παραγωγή του Optima T-Hybrid, αλλά ακόμα και έτσι θα αποτελέσει μια καλή τεχνολογική πλατφόρμα για το μέλλον της εταιρείας.


σχετικα αρθρα