current views are: 2

24 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:24

Τριπλή πρεμιέρα για KIA στη Γενεύη

Πρεμιέρα… τρία σε ένα έχει προγραμματίσει η Kia Motors για το 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Δημοσίευση 12:24’
αρθρο-newpost

Πρεμιέρα… τρία σε ένα έχει προγραμματίσει η Kia Motors για το 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρεμιέρα… τρία σε ένα έχει προγραμματίσει η Kia Motors για το 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Στο περίπτερο της κορεάτικης μάρκας θα βρίσκεται το cee’d GT Line, μία νέα έκδοση στην οποία κάνει ντεμπούτο ο ολοκαίνουριος τρικύλινδρος κινητήρας 1.0lt T-GDI αλλά και νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

Η εν λόγω μονάδα βενζίνης, είναι υπέρ-τροφοδοτούμενη άμεσου ψεκασμού που προσφέρει αυξημένες επιδόσεις, με μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Μάλιστα αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο της νέας γενιάς downsized κινητήρων της KIA. Προσφέρει 120 PS στις 6.000 rpm και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.100 rpm. Επίσης διαθέτει στον βασικό εξοπλισμένο το σύστημα εξοικονόμησης καυσίμων Idle Stop & Go, βελτιώνοντας τις εκπομπές  και την οικονομία καυσίμου. Διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων προσφέρεται με τον αναβαθμισμένο diesel 1.6lt CRDi, η ισχύς του οποίου ανέβηκε από τα 128 στα 133 PS και η ροπή του από τα 265 στα 285Nm. Τόσο το συγκεκριμένο DCT κιβώτιο, όσο και ο νέος κινητήρας, έχουν εξελιχθεί εσωτερικά από την Kia Motors.

Σχεδιαστικά, η έκδοση GT Line έχει φώτα ημέρα LED τύπου ice-cube, νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, δύο απολήξεις εξατμίσεων ενώ το Sportwagon διαθέτει και διαχύτη. Τα πλευρικά μαρσπιέ που συναντάμε στο GT, πίσω φώτα LED και νέες ζάντες αλουμινίου 17”. Στο εσωτερικό συναντάται νέα γκρι, λευκή και μαύρη ταπετσαρία με γκρι ραφές.  To λογότυπο GT Line διακοσμεί όλη την καμπίνα ενώ χρησιμοποιείται το ίδιο piano black στην κονσόλα, το δερμάτινο τιμόνι και τα πεντάλ από κράμα αλουμινίου που διαθέτουν και τα υψηλής απόδοσης μοντέλα GT της Kia. Το ταμπλό είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα νέο κουμπί start-stop από αλουμίνιο, διαθέτει φωτισμό για το USB και τη θύρα AUX-IN και νέα επένδυση χρωμίου γύρω από τους αεραγωγούς και διακόπτες παραθύρων.

Οι εκδόσεις Kia cee’d GT Line θα είναι διαθέσιμες σε όλη την Ευρώπη το 4ο τρίμηνο του 2015 και θα αφορούν σε όλους τους τύπους αμαξώματος pro_cee’d, cee’d και Sportswagon.


σχετικα αρθρα