current views are: 5

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:27

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Opel Astra (φωτό)

Αύριο νωρίς το πρωί, θα ανοίξουν οι πύλες της 66ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 

Δημοσίευση 07:27’
αρθρο-newpost

Αύριο νωρίς το πρωί, θα ανοίξουν οι πύλες της 66ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 

Αύριο νωρίς το πρωί, θα ανοίξουν οι πύλες της 66ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκίνητου που γίνεται στην Ευρώπη, φιλοξενεί όλα τα νέα μοντέλα και τις τελευταίες τεχνολογίες. Το κοινό έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί την Έκθεση από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. 

Η νέα γενιά του νέο Opel Astra θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το περίπτερο της γερμανικής μάρκας έχει έκταση 3.300 τ.μ. και είναι σε σχήμα Astra Galaxy. Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο έχει πολλά καινούργια στοιχεία αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σχεδίαση ελαφρού βάρους, στους κινητήρες νέας γενιάς και στην τεχνολογία. Διαθέτει πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης, μερικά από τα οποία κάνουν πρεμιέρα στην μικρομεσαία κατηγορία, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix light με αντιθαμβωτική δέσμη. Το Astra είναι επίσης το πρώτο νέο μοντέλο της Opel που προσφέρεται με Opel OnStar από το λανσάρισμά του. 

Πρόκειται για μία υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης που διασφαλίζει συνδεσιμότητα όλο το 24ωρο και κάνει την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Στην Ελλάδα αυτή η τεχνολογία αναμένεται του χρόνου το Σεπτέμβριο. 

Η γκάμα κινητήρων του Astra περιλαμβάνει και κινητήρες οι οποίοι έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορα. Ο νέος 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo κάνει την πρεμιέρα του στο Astra. Ο τετρακύλινδρος με αλουμινένια σχεδίαση που εξοικονομεί βάρος αποδίδει 125 ίππους είτε 150 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι έως 24,6 χλγμ. Ανάλογα με την ισχύ, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως 4,9 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 114 γραμ./χλμ. 

Ο τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo με ισχύ 105 ίππων, έχει κατανάλωση 4,2 λιτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 96 γραμ./χλμ. Όλες οι εκδόσεις του 1.6 CDTI με ισχύ 95, 110 είτε 136 ίππους και μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 100 γραμ./χλμ., κατανάλωση 3,4 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 90 γραμ./χλμ. Η νέα γενιά του νέο Opel Astra αναμένεται στην Ελλάδα στο τέλος Νοέμβριου. Όμως ο εκθεσιακός χώρος θα περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα πέρα από το νέο Astra. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά περίπου 30 εκθεσιακά αυτοκίνητα.


σχετικα αρθρα