ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

''Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου''

Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου 2010, 10:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
''Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου''
Facebook Twitter Whatsapp
Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες το ''Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου''.
Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες το ''Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου''.
Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» σημαντικοί παράγοντες από όλες τις βαθμίδες του κλάδου αυτοκινήτου στη χώρα μας, καθώς επίσης πολλοί δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου και παλαιοί αγωνιζόμενοι. Το «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου», με συνολικό εκθεσιακό χώρο 5.000 τ.μ. που εκτείνεται σε τρεις ορόφους, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στα τέλη του Ιανουαρίου.
Το «Hellenic Motor Museum» βρίσκεται στο Athenian Capitol, το νέο πολυχώρο εμπορίου και ψυχαγωγίας του ομίλου Χαραγκιώνη στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Τρίτης Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Σκαραμαγκά. Οι επισκέπτες του μουσείου, θα έχουν στη διάθεσή τους και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του πολυχώρου, συνολικής χωρητικότητας 800 θέσεων. Στην πλήρη του ανάπτυξη το «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» θα περιλαμβάνει τα 111 (27, 37 και 47 ανά όροφο) από τα 250 συλλεκτικά αυτοκίνητα της προσωπικής συλλογής Χαραγκιώνη, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται το 1977. 
Στη βραδιά των εγκαινίων δεν ήταν βέβαια δυνατό να παραστούν όλες οι τετράτροχες «κυρίες» του παρελθόντος, ωστόσο οι 25 που προσήλθαν μας κατέκτησαν όλους με τη γοητεία τους.
Η παρουσίασή των συλλεκτικών μοντέλων του παρελθόντος δε θα παραμείνει στατική, ούτε θα εκτίθενται τα ίδια αυτοκίνητα κάθε φορά, καθώς θα εντάσσονται σε θεματικές ενότητες, με γνώμονα κυρίως την ιστορική εποχή στην οποία βρίσκονταν στην ενεργό δράση. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Χαραγκιώνης «ο ρόλος του μουσείου δε θα είναι μόνο να έρθεις να θαυμάσεις ένα συλλεκτικό μοντέλο, αλλά και να μάθεις ορισμένα χαρακτηριστικά πράγματα γι αυτό».
Το κτίριο του μουσείου είναι πολύ σύγχρονο και σχεδιαστικά τολμηρό, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ παραπέμπει σε αρχιτεκτονικά στοιχεία στο αντίστοιχο της Μercedes-Benz στη Στουτγκάρδη. Τέλος, το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας το καθιστά εύκολα προσβάσιμο στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr