ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Ιαπωνία: Οι επιπτώσεις του σεισμού στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2011, 07:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιαπωνία: Οι επιπτώσεις του σεισμού στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Facebook Twitter Whatsapp

Ο σεισμός και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου έχουν προκαλέσει ποικίλες επιπτώσεις σε αυτοκινητοβιομηχανίες τής χώρας και όχι μόνο.

Ο σεισμός και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου έχουν προκαλέσει ποικίλες επιπτώσεις σε αυτοκινητοβιομηχανίες τής χώρας και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα και ανά εταιρεία, η κατάσταση έχει ώς εξής:

- Η Toyota Motor Co έχει σταματήσει τη λειτουργία 12 εργοστασίων συναρμολόγησης στην Ιαπωνία, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά ως αύριο, Τρίτη 22 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να χαθεί η παραγωγή 95.000 οχημάτων. Από σήμερα η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή εξαρτημάτων σε επτά εργοστάσιά της κοντά στη βάση της στην Toyota City της κεντρικής Ιαπωνίας, τα οποία προορίζονται για κέντρα επισκευών οχημάτων της εταιρίας, τα οποία είναι ήδη σε κυκλοφορία.

- Η Honda Motor Co παρατείνει το κλείσιμο των εργοστασίων της ως τις 23 Μαρτίου, από τις 20 Μαρτίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

- Η Nissan Motor Co ξεκίνησε από σήμερα την περιορισμένη λειτουργία σε πέντε από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, ενώ η παραγωγή οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη και για όσο διαρκέσουν τα αποθέματα. Η εταιρεία κατασκευάζει το 23% των οχημάτων της στην Ιαπωνία.

- Η Mazda Motor Corp έχει ανακοινώσει ότι αναστέλλει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της στη νοτιοδυτική Ιαπωνία μέχρι χθες Κυριακή, όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει στη συνέχεια.

- Η Fuji Heavy Industries Co ανακοίνωσε ότι πέντε από τα εργοστάσιά της παραγωγής αυτοκινήτων και εξαρτημάτων για τα οχήματα Subaru, που βρίσκονται βόρεια του Τόκιο, θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον ως την Κυριακή.

- Η Renault Samsung, η νοτιοκορεάτικη μονάδα της γαλλικής εταιρείας Renault SA ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις υπερωρίες και την παραγωγή της τα Σαββατοκύριακα λόγω της πιθανότητας ελλείψεων σε εξαρτήματα.

- Η General Motors, η μεγαλύτερη αμερικανική εταρεία κατασκευής αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει προσωρινά την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Λουιζιάνας των ΗΠΑ εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων. Η μονάδα της Νότιας Κορέας θα μειώσει την παραγωγή της κατά 10% για τους ίδιους λόγους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις