ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Η Porsche επαναφέρει την 550

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 13:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Porsche επαναφέρει την 550
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό όνομα του παρελθόντος θα αναβιώσει η γερμανική φίρμα. Πρόκειται για τη σειρά 550 της δεκαετίας του 1950 η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της Porsche. Θα πρόκειται για το entry-level αυτοκίνητο του κατασκευαστή με την ιπποδύναμη να ξεκινά από τα 200 άλογα.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό όνομα του παρελθόντος θα αναβιώσει η γερμανική φίρμα. Πρόκειται για τη σειρά 550 της δεκαετίας του 1950 η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της Porsche. Θα πρόκειται για το entry-level αυτοκίνητο του κατασκευαστή με την ιπποδύναμη να ξεκινά από τα 200 άλογα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έρχονται από τον ευρωπαϊκό ειδικό τύπο, ο Γερμανός κατασκευαστής θα παρουσιάσει τη σειρά 550 η οποία θα αποτελέσει το entry-level μοντέλο του.

Με άλλα λόγια θα έχουμε να κάνουμε με την πιο προσιτή κατασκευή της Porsche, ενώ ίσως πιο σημαντική είναι η πληροφορία που έχει να κάνει με τον κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο. Έτσι για να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, και να πλησιάσει η εταιρεία με μεγαλύτερη επιτυχία το νεανικό κοινό στο οποίο εναποθέτει τις ελπίδες της για την 550, ο κινητήρας θα είναι τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος με τη χωρητικότητα στα μόλις 1,6 λίτρα, και την απόδοση να αγγίζει τους 200 ίππους!

Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον πίσω άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ είναι πολύ πιθανή και η διάθεση του αυτόματου PDK ως επιπλέον εξοπλισμού. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο Bluesport που παρουσίασε η Volkswagen το 2009, σε μορφή concept, και το βάρους του θα κυμαίνεται στα 1.180 κιλά, στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο και στα 0-100 χ.α.ω. που οι πρώτες πληροφορίες τα θέλουν να έρχονται σε 6 δλ.
Πηγή: www.autotriti.gr