ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Aναβιώνει η ιστορική συνεργασία Renault-Williams

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 13:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aναβιώνει η ιστορική συνεργασία Renault-Williams
Facebook Twitter Whatsapp
Μία πολύ σημαντική συμφωνία ανακοινώθηκε από την ομάδα της Williams για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Williams θα εφοδιάζεται πλέον με κινητήρες Renault φέρνοντας στο μυαλό μας μνήμες από τις «Χρυσές εποχές» της ομάδος τότε που κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και πέντε κατασκευαστών.
Μία πολύ σημαντική συμφωνία ανακοινώθηκε από την ομάδα της Williams για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Williams θα εφοδιάζεται πλέον με κινητήρες Renault φέρνοντας στο μυαλό μας μνήμες από τις «Χρυσές εποχές» της ομάδος τότε που κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και πέντε κατασκευαστών. H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήδη συνεργάζεται με τις Red Bull Racing, Lotus-Renault GP και Lotus Team, κάτι που την ανάγκασε να ζητήσει άδεια από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού για να προμηθεύσει και τέταρτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η συμφωνία προβλέπει δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας για το 2014 οπότε θα χρησιμοποιούνται V6 turbo κινητήρες. Οι κινητήρες κατασκευάζονται στην περιοχή Viry-Chatillon, νότια της Γαλλική πρωτεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 1989 και τερμάτισε το 1997 αναδεικνύοντας πρωταθλητές τους Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill και Jacques Villeneuve.

Σήμερα, η Williams αγωνίζεται με κινητήρες Cosworth.


Πηγή: www.autotriti.gr