ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Αλλάζουν χρώμα τα ελαστικά της F1

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 11:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλλάζουν χρώμα τα ελαστικά της F1
Facebook Twitter Whatsapp
Η Pirelli αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξουν τα χρώματα των ελαστικών της Formula 1 για την επόμενη σεζόν, ώστε να διακρίνονται πιο εύκολα κατά την κίνηση των μονοθεσίων.
Η Pirelli αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξουν τα χρώματα των ελαστικών της Formula 1 για την επόμενη σεζόν, ώστε να διακρίνονται πιο εύκολα κατά την κίνηση των μονοθεσίων. Η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών έχει σκοπό να αλλάξει τα χρώματα των ελαστικών της για το πρωτάθλημα του 2012. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει να αναγνωρίζεται πιο εύκολα ο τύπος του ελαστικού καθώς κινείται το μονοθέσιο. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στη μαλακή γόμα, όσο στην μεσαία και την σκληρή, που έχουν ασημί και λευκό αντίστοιχα.

Υπάρχει μια δυσκολία σχετικά με το χρώμα και αυτή δεν είναι η επιλογή του. Το πρόβλημα είναι το πώς θα περάσουν το καινούριο χρώμα στο προφίλ του ελαστικού, αφού το καμπυλωτό σχήμα και οι συνθήκες δυσκολεύει αυτή τη διαδικασία.

Ο Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής της ιταλική προμηθεύτριας, αναφέρει πως είναι καλό να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία ως προς τα χρώματα και ότι πρέπει να διαφοροποιήσουν τα ελαστικά που αρκετός κόσμος μπερδεύει. Επίσης, είπε ότι σκέφτονται να δώσουν περισσότερο χρώμα στα ελαστικά για να είναι πιο ευδιάκριτα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι την επιλογή του νέου χρώματος θα την κάνει ο κόσμος.

Τέλος, ο Βρετανός πρόσθεσε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι το πώς θα κρατήσει το προφίλ του ελαστικού, το νέο χρώμα γιατί το καμπυλωτό σχήμα, οι επαφές με τα κερμπ δυσκολεύουν την διαδικασία και δε θα είναι εύκολο.Πηγή: autotriti.gr