ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

«Στο σφυρί» η παλαιότερη Bentley

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 12:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Στο σφυρί» η παλαιότερη Bentley
Facebook Twitter Whatsapp
Πριν από 90 χρόνια, ο πρώτος πελάτης της Bentley, ο Noel Van Raalte, Βρετανός κοσμοπολίτης και οδηγός αγώνων, παρέλαβε το τρίτο αυτοκίνητο (ταξινομήθηκε στη Μ. Βρετανία με πινακίδα AX 3827) που κατασκεύασε η νεοσύστατη τότε Bentley, αντί 1.150 λιρών.
Πριν από 90 χρόνια, ο πρώτος πελάτης της Bentley, ο Noel Van Raalte, Βρετανός κοσμοπολίτης και οδηγός αγώνων, παρέλαβε το τρίτο αυτοκίνητο (ταξινομήθηκε στη Μ. Βρετανία με πινακίδα AX 3827) που κατασκεύασε η νεοσύστατη τότε Bentley, αντί 1.150 λιρών. Τo ίδιο αυτό αυτοκίνητο έφτασε σήμερα στην τιμή των 962.500 δολαρίων στην πρόσφατη δημοπρασία του Οίκου Gooding & Co., στο φημισμένο Pebble Beach της Καλιφόρνιας. Η Bentley «Chassis No. 3» είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, σε πλήρη βέβαια λειτουργία, με το αυθεντικό του αλουμινένιο αμάξωμα και τα εξίσου αυθεντικά του μπρούτζινα διακοσμητικά ανέπαφα.

Τα στοιχεία της χειροποίητης κατασκευής και της μηχανικής υπεροχής που χαρακτηρίζουν κάθε αυτοκίνητο της μάρκας είναι εμφανή ακόμη και σε ένα αυτοκίνητο 90 ετών όπως αυτή η 3λιτρη σπορ Bentley του 1921. Η αληθινή απόδειξη της μηχανικής ιδιοφυίας του W.O. Bentley και των εξαιρετικών ικανοτήτων της σπορ Bentley ήρθε με τις νίκες στον διάσημο 24ώρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1924 και το 1927, αρχή της επικής σειράς των πέντε νικών της Bentley σε οχτώ χρόνια.

Ο μύθος είχε γεννηθεί μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από την ίδρυση της μάρκας το 1919, με την αγωνιστική κληρονομιά να παραμένει στο DNA όλων των σημερινών μοντέλων της Bentley.

Την ημέρα της δημοπρασίας στο Pebble Beach, η Bentley πραγματοποίησε επίσης την ανεπίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της. Η νέα ανοιχτή Continental GTC παρουσιάζεται επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Coupe εκδοχή της νέας Continental κοσμεί ήδη την αντιπροσωπεία της Bentley Athens στο Μαρούσι.Πηγή: sport-fm.gr