ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Η Hyundai αυξάνει την παραγωγή στην Τουρκία

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 16:56
Η Hyundai αυξάνει την παραγωγή στην Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Η Hyundai θα αυξήσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο που διατηρεί στη Νικομήδεια της Τουρκίας, με στόχο τις 300.000 μονάδες ετησίως.

Η Hyundai θα αυξήσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο που διατηρεί στη Νικομήδεια της Τουρκίας, με στόχο τις 300.000 μονάδες ετησίως.

Σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής του εργοστασίου της Hyundai στην Τουρκία, Uygur Kosal, τα σχέδια της εταιρείας είναι να αυξήσουν την παραγωγή στην τοπική μονάδα παραγωγής, η οποία εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, το εργοστάσιο στο Izmit (Νικομήδεια), παράγει τη στιγμή αυτή 125.000 μονάδες ετησίως, με προοπτική να φτάσουν τις 200.000.

Επιπροσθέτως, ανάλογα τη ζήτηση, οι ιθύνοντες είναι σε θέση να ενισχύσουν περαιτέρω την παραγωγή, ώστε να κατασκευάζονται μέχρι 300.000 οχήματα το χρόνο.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, θα αναλάβει από Σεπτέμβριο την παραγωγή του νέου i10, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης και θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στο έτος.

Το εν λόγω μοντέλο θα κατασκευάζεται εκεί για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς, αφού πριν κατασκευαζόταν στο Chennai της Ινδίας. Αλλωστε, μέχρι τώρα η Ευρώπη είχε απορροφήσει 26.000 περίπου i10, δείγμα που συντείνει στην άποψη των υπευθύνων ότι ένα τέτοιο μίνι, μαζί με το μικρό i20, είναι οχήματα που ελκύουν τους Ευρωπαίους υποψήφιους αγοραστές. Γι αυτό ακριβώς, το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάζει πλέον για τις ίδιες αγορές και το i20, εκτός από τις δεξιοτίμονες εκδόσεις της Βρετανίας, οι οποίες προς το παρόν θα συνεχίσουν να παράγονται στο Chennai.

Πηγή: autotriti.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις