ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Πώς να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2013, 23:13 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2013, 18:30
Πώς να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας
Facebook Twitter Whatsapp

Το καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά και η διάθεσή μας είναι ανεβασμένη. Μόνο που το αυτοκίνητό μας δε συμμερίζεται τη χαρά μας, ειδικά αν δεν το προφυλάσσουμε από το δυνατό ήλιο.

Το καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά και η διάθεσή μας είναι ανεβασμένη. Μόνο που το αυτοκίνητό μας δε συμμερίζεται τη χαρά μας, ειδικά αν δεν το προφυλάσσουμε από το δυνατό ήλιο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά πολλούς τομείς του αυτοκινήτου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη φθορά του. Ας δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε την πρόωρη φθορά του οχήματός μας.

Κουκούλες προστασίας

Η πιο αξιόπιστη λύση είναι η τοποθέτηση προστατευτικής κουκούλας στο αυτοκίνητο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει είναι ότι "αγκαλιάζει" ολόκληρο το αυτοκίνητο, καλύπτοντας κάθε του επιφάνεια. Θα πρέπει, πριν τοποθετήσουμε την κουκούλα, να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο, διότι οι κόκκοι σκόνης θα δημιουργήσουν γρατσουνιές, καταστρέφοντας με τον καιρό το χρώμα.

Ηλιοπροστασία

Πρόκειται για την πιο εύκολη και γρήγορη λύση για την προστασία αυτοκινήτου. Τοποθετείται στο εμπρόσθιο ή στο πίσω παρμπρίζ και η κύρια διαφορά με τη κουκούλα είναι ότι προστατεύει μόνο το εσωτερικό τμήμα του οχήματος.

Καλύμματα καθισμάτων

Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα προσφέρει προστασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι το αλάτι της θάλασσας και ο ανθρώπινος ιδρώτας. Επιπλέον, τα καλύμματα προσφέρουν προστασία από τον ήλιο που με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει το χρώμα και μειώνει την ανθεκτικότητα του υφάσματος των καθισμάτων.

Πατάκια μοκέτας

Τα πατάκια του αυτοκινήτου προστατεύουν την εργοστασιακή μοκέτα του αυτοκινήτου από το αλάτι και την άμμο. Μία σίγουρη λύση είναι τα ελαστικά πατάκια που έχουν μεγάλη αντοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα στη μοκέτα.

Χημική προστασία

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδικά χημικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπρέι ή γαλακτώματα για το ταμπλό που το ενυδατώνουν, καθώς περιέχουν σιλικόνη. Για το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν ανάλογα υλικά που προστατεύουν το χρώμα από τις ηλιακές ακτίνες με τη βοήθεια ειδικού κεριού.

Πηγή: autotriti.gr

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr