ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Συμβουλές για τον καθαρισμό του κινητήρα

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2013, 18:26
Συμβουλές για τον καθαρισμό του κινητήρα
Facebook Twitter Whatsapp

Μπορεί συνήθως να πλένουμε εξωτερικά και εσωτερικά το αυτοκίνητό μας, ωστόσο αρκετές φορές χρειάζεται να καθαριστεί και ο κινητήρας του. Ας δούμε κάποιες συμβουλές καθαρισμού του μοτέρ.

Μπορεί συνήθως να πλένουμε εξωτερικά και εσωτερικά το αυτοκίνητό μας, ωστόσο αρκετές φορές χρειάζεται να καθαριστεί και ο κινητήρας του.

Ας δούμε κάποιες συμβουλές καθαρισμού του μοτέρ.

1. Πρέπει να καλύψετε τα ηλεκτρο/ηλεκτρικά μέρη

Προφανώς το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου. Γι αυτό είναι σημαντικό, πριν κάνουμε το οτιδήποτε, να σκεπάσουμε σημεία όπως η μπαταρία, η μονάδα του ABS, το κουτί με τις ασφάλειες του ηλεκτρικού κυκλώματος, αλλά και οι επαφές των καλωδίων με τα μπουζί. Ιδανικό για να καλυφθούν τα μέρη αυτά του κινητήρα, είναι το πλαστικό κάλυμμα για τα μαλλιά, όπως αυτό που χρησιμοποιούν στα κομμωτήρια. Έχει ελαστική περίμετρο και αγκαλιάζει το σημείο στο οποίο εφαρμόζεται.

 2. Απομακρύνετε ξένα σώματα

Αφού έχουμε σκεπάσει όλα τα ευαίσθητα μέρη, πρέπει να απομακρύνουμε με το χέρι όποιο ξένο σώμα υπάρχει στην περιοχή του κινητήρα, όπως ξερά φύλλα κ.λ.π.
 
3. Φυσήξτε με πεπιεσμένο αέρα

Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα, που θα βρείτε σε όλα τα βενζινάδικα, αλλά και σε καταστήματα που πωλούν εργαλεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, φυσήξτε όλη την περιοχή. Θα δείτε ότι θα απομακρυνθεί αρκετά μεγάλο μέρος της σκόνης, που καλύπτει τον κινητήρα.

4. Κουβάς με σαπούνι και σφουγγάρι

Με καθαρό νερό και σφουγγάρι σε έναν κουβά, ρίξτε μικρή ποσότητα υγρού καθαρισμού πιάτων. Αφού κάνετε λίγη σαπουνάδα, περάστε αργά και προσεκτικά όλες τις επιφάνειες του κινητήρα, τις τσιμούχες, ακόμη και τα καλώδια. Αφήστε λίγη ώρα να περάσει, ώστε το σαπούνι να μαλακώσει το χώμα και τη σκόνη.

5. Σκουπίστε με νερό

Με ένα καθαρό πανί, καλά βρεγμένο, περάστε πάλι από όλες τις επιφάνειες που σαπουνίσατε πριν. Αν χρειαστεί, γεμίστε τον κουβά με καθαρό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές, μέχρι να απομακρυνθεί η βρωμιά. Όπου αυτή επιμένει, μη φοβηθείτε να τρίψετε ελαφρά την επιφάνεια.

6. Αποφύγετε το νερό με πίεση

Το νερό με πίεση που θα βρείτε στα βενζινάδικα, μπορεί να προκαλέσει αρκετές βλάβες στον κινητήρα. Γι αυτό καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση του. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε νερό σε ένα μικρό ψεκαστήρι για χρήση σε κήπο και να ξεπλύνετε έτσι τον κινητήρα. Αυτό ψεκάζει μικρές ποσότητες και σε συγκεκριμένα σημεία που εσείς στοχεύετε.

Πηγή: autotriti.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr