ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Σε Αμερικανούς πωλήθηκε η πίστα του Nurburgring

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2014, 08:13 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2014, 08:13
Σε Αμερικανούς πωλήθηκε η πίστα του Nurburgring
Facebook Twitter Whatsapp

Μεταξύ 60 και 70 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να έχει πουληθεί η πίστα του Nurburgring. 

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Μεταξύ 60 και 70 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να έχει πουληθεί η πίστα του Nurburgring. Το ιστορικό αυτοκινητοδρόμιο αγόρασε εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με βάση το Μαϊάμι. 

Η είδηση για την αγορά διέρευσε από δηλώσεις του, ο διευθύνωντα συμβούλου της F1, Bernie Ecclestone, ο οποίος πως έχασε την αγορά της θρυλικής πίστας παρά το ότι είχε προσφέρει 36.075.010 ευρώ (ή 50.000.000 δολάρια). 

Τα λεγόμενα του Bernie Ecclestone επιβεβαίωσε, το μεγαλύτερο επιχειρηματικό εβδομαδιαίο Γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το οποίο αναφέρει την πίστα του Nurburgring αγόρασε η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων HIG Capital με βάση το Μαϊάμι. Μάλιστα το περιοδικο υποστηρίζει πως οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί να καταθέσουν ποσό μεταξύ 60 και 70 εκατόμμυρίων ευρώ για την πίστα, το λούνα παρκ και τα κοντινά ξενοδοχεία. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο διαχειριστής του Nurburgring ήθελε ένα ποσό με τριψήφιο αριθμό εκατομυρίων ευρώ. Ως τώρα οι υπέυθυνοι της HIG Capital αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια. 

Ερωτηθείς αν το Nurburgring θα επιστρέψει στο ημερολόγιο της F1, όπως είχε προγραμματιστεί το επόμενο έτος, ο Ecclestone δήλωσε στο Reuters: «Εξαρτάται ποιος το αγόρασε».