ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Το νέο Hyundai Kona Hybrid μείωσε την κατανάλωση του καυσίμου στα 3,9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2020, 04:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2020, 20:58
Το νέο Hyundai Kona Hybrid μείωσε την κατανάλωση του καυσίμου στα 3,9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα
Facebook Twitter Whatsapp

Το νέο μοντέλο συνδυάζει την πλήρη υβριδική τεχνολογία αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6-DCT, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει άριστη οδηγική συμπεριφορά.

Το πολυβραβευμένο SUV Hyundai Kona που έχει διακριθεί για τη σχεδίασή του, διαθέτει πλέον πλήρη υβριδική τεχνολογία. Αυτή καταφέρνει να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου στα 3.9 λίτρα για τα 100 χιλιόμετρα, ενώ έχει συνδυαστική ισχύς 141 ίππων και πλούσια ροπή 265Nm.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει την πλήρη υβριδική τεχνολογία αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6-DCT, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει άριστη οδηγική συμπεριφορά. Διαθέτει στάνταρ χειριστήρια σειριακής αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, για άμεση απόκριση στις προθέσεις του οδηγού, ενώ διαθέτει όλες τις προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να ρίξουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 45% από τους αντίστοιχους μικρούς turbo κινητήρες εντός πόλης. Το KONA Hybrid ενεργοποιεί εκτεταμένα την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση για την κίνησή του εντός πόλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υβριδική μπαταρία του είναι τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου και καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ