ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Η Ford επενδύει 1 δισ. δολάρια - Στόχος όλα τα μοντέλα της μετά το 2030 να είναι ηλεκτρικά

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2021, 03:00 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2021, 14:30
Η Ford επενδύει 1 δισ. δολάρια - Στόχος όλα τα μοντέλα της μετά το 2030 να είναι ηλεκτρικά
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ford επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια με στόχο όλα τα μοντέλα της που θα πουλάει στην Ευρώπη μετά το 2030 να είναι ηλεκτρικά. Η Ford επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια με στόχο όλα τα μοντέλα της που θα πουλάει στην Ευρώπη μετά το 2030 να είναι ηλεκτρικά. 

Η γιγάντια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε πως θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη Γερμανία με στόχο όλα τα μοντέλα της που θα πουλάει στην Ευρώπη από το 2030 και μετά να είναι ηλεκτρικά.

«Η Ford δεσμεύεται ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των αυτοκινήτων που θα προσφέρονται από τη Ford στην Ευρώπη θα είναι εξηλεκτρισμένα --υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά-- και πλήρως ηλεκτρικά από το 2030», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας πως ένα δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ) θα αφιερωθούν «στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της Κολωνίας, στη Γερμανία».

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε στην αρχή του Φεβρουαρίου πως θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση και θα αφιερώσει σ' αυτή μέχρι το 2025 περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η μετατροπή του εργοστασίου μας στην Κολωνία είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της Ford σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας γενιάς», σχολίασε ο Στιούαρτ Ρόουλι, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης.

Η Ford θα παραγάγει στην Κολωνία το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ευρωπαϊκό όχημά της το 2023.

Ο αμερικανός κατασκευαστής συνεργάζεται στην ηλεκτροκίνηση με τη Volkswagen.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr