ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Η νέα Mercedes-Benz EQS έχει αυτονομία έως 770 χλμ.

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2021, 00:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2021, 11:34
Η νέα Mercedes-Benz EQS έχει αυτονομία έως 770 χλμ.
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν της Mercedes-Benz έχει αυτονομία έως 770 χλμ.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την EQS το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν της μάρκας. Είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά οχήματα πολυτελείας.

Οι πρώτες εκδόσεις που θα λανσαριστούν είναι η EQS 450+ με 245 kW και η EQS 580 4MATIC με 385 kW. Τα στοιχεία κατανάλωσης σύμφωνα με το WLTP: EQS 450+ ηλεκτρική κατανάλωση συνδυασμένη 20,4-15,7 kWh/100 χλμ., εκπομπές CO2 0 γραμ./χλμ., EQS 580 4MATIC ηλεκτρική κατανάλωση συνδυασμένη 21,8-17,4 kWh/100 χλμ., εκπομπές CO2 0 γραμ./χλμ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, η Mercedes-Benz εργάζεται για να προσφέρει ένα στόλο αυτοκινήτων χωρίς αποτύπωμα άνθρακα εντός 20 ετών από τώρα. Ήδη, από το 2030, η εταιρεία θέλει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που πουλάει να διαθέτουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης - αυτό περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά plug-in. Η νέα EQS έχει σχεδιαστεί για να είναι αντίστοιχα βιώσιμο. Τα οχήματα παράγονται με ουδέτερο τρόπο άνθρακα και χρησιμοποιούνται υλικά εξοικονόμησης πόρων, όπως χαλιά κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα νήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η Mercedes-Benz εξετάζει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την ανάπτυξη και το δίκτυο προμηθευτών έως τη δική της παραγωγή. Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε τους στόχους της για την προστασία του κλίματος από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTI).

Με σχολαστική λεπτομέρεια και βάσει του σχεδιασμού Purpose, οι αεροδυναμικοί, σε στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές, κατάφεραν να επιτύχουν μια νέα καλύτερη τιμή cd 0,20. Αυτό καθιστά την EQS το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Το εύρος λειτουργίας ωφελείται ιδιαίτερα από αυτό. Είναι επίσης από τα καλύτερα από την άποψη της αθόρυβης λειτουργίας. Το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου ανέμου συμβάλλει σημαντικά σε αυτό, αναφέρει η μάρκα.

Η αυτονομία είναι έως 770 χιλιόμετρα (WLTP). Προβλέπεται έκδοση απόδοσης με έως 560 kW. Όλες οι εκδόσεις EQS διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι εκδόσεις με 4MATIC έχουν επίσης ένα eATS στον μπροστινό άξονα.

Η EQS μπορεί να φορτιστεί με έως 200 kW σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης με συνεχές ρεύμα. Η ισχύς για άλλα 300 χιλιόμετρα (WLTP) επαναφορτίζεται σε μόλις 15 λεπτά. Στο σπίτι ή στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, μπορεί να φορτιστεί με έως και 22 kW με AC χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr