ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Το νέο Nissan Qashqai διαθέτει επανασχεδιασμένο σύστημα διεύθυνσης

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2021, 01:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2021, 11:48
Το νέο Nissan Qashqai διαθέτει επανασχεδιασμένο σύστημα διεύθυνσης
Facebook Twitter Whatsapp

Με αυτή την αλλαγή, μειώθηκε η αίσθηση τριβής στο τιμόνι, προσφέροντας όμως μια πιο προοδευτική αύξηση της δύναμης κατά την περιστροφή.

Ένα από τα στοιχεία που έχουν αλλάξει στο νέο Nissan Qashqai είναι το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί. Οι οδηγοί του απερχόμενου Qashqai θα παρατηρήσουν αμέσως τις θετικές αλλαγές στο τιμόνι, όπου η αίσθηση στην ευθεία είναι πιο θετική και καθορισμένη. Αυτό προκύπτει ως συνέπεια της μετακίνησης του συστήματος υποβοήθησης ισχύος, ακριβώς δίπλα στο τιμόνι. Με αυτή την αλλαγή, μειώθηκε η αίσθηση τριβής στο τιμόνι, προσφέροντας όμως μια πιο προοδευτική αύξηση της δύναμης κατά την περιστροφή.

Ο μέσος λόγος μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης έχει αλλάξει από 19.1:1 σε 14.7:1, με αποτέλεσμα την πιο άμεση και ταχύτερη απόκριση στον κύκλο στροφής. Ωστόσο ο κύκλος στροφής παραμένει αμετάβλητος σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, που είναι στα 11,5 μέτρα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας CMF-C είναι ότι έχει επιτρέψει την τοποθέτηση ελαστικών 20 ιντσών, χωρίς να επηρεάζεται η γωνία στροφής των μπροστινών τροχών ή να θυσιάζεται η πρόσβαση από τις πίσω θύρες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr