ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Ολλανδία: Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση σε ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen με πειραγμένο λογισμικό

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2021, 05:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2021, 13:56
Ολλανδία: Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση σε ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen με πειραγμένο λογισμικό
Facebook Twitter Whatsapp

Δικαστήριο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές νέων οχημάτων Volkswagen, Audi, Seat και Skoda με το εν λόγω λογισμικό δικαιούνται αποζημίωση 3.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων θα πρέπει να λάβουν 1.500 ευρώ.

Ολλανδικό δικαστήριο ανακοίνωσε \ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν κατασκευαστεί από τον όμιλο Volkswagen και διέθεταν παραποιημένο λογισμικό που επέτρεπε την χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων σε πετρελαιοκινητήρες δικαιούνται αποζημίωσης.

Δικαστήριο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές νέων οχημάτων Volkswagen, Audi, Seat και Skoda με το εν λόγω λογισμικό δικαιούνται αποζημίωση 3.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων θα πρέπει να λάβουν 1.500 ευρώ.

Η απόφαση για αποζημίωση, κατά της οποίας η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να ασκήσει έφεση, καλύπτει περίπου 150.000 οχήματα που πουλήθηκαν από αντιπροσωπείες, κατά των οποίων κατατέθηκε ομαδική αγωγή, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία είναι η τελευταία σε μια σειρά αποζημιώσεων και προστίμων για τη Volkswagen από τότε που παραδέχθηκε το 2015 ότι χρησιμοποιούσε παραποιημένο λογισμικό που εμφάνιζε τους πετρελαιοκινητήρες να παράγουν λιγότερους ρύπους απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε κόστισε στην εταιρία πάνω από 32 δισεκ. ευρώ σε πρόστιμα, δαπάνες για επισκευές και νομικά έξοδα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr