28 Μαΐου 2021
Δημοσίευση20:20

Κλιματικά ουδέτερη η μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων της Volvo στην Τορσλάντα

Το εργοστάσιο της Volvo στην Τορσλάντα γίνεται η πρώτη κλιματικά ουδέτερη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας.

Δημοσίευση 20:20’
t3so21622192240446 scaled

Το εργοστάσιο της Volvo στην Τορσλάντα γίνεται η πρώτη κλιματικά ουδέτερη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας.

Η Volvo κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της να πετύχει κλιματική ουδετερότητα σε όλο το δίκτυο της παραγωγής της έως το 2025. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της που βρίσκεται στην Τορσλάντα της Σουηδίας είναι η πρώτη της μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων που πετυχαίνει πλήρως ουδέτερη κλιματικά λειτουργία.

Είναι το δεύτερο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο σε όλο το δίκτυο παραγωγής της εταιρείας, μετά την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στη μονάδα παραγωγής κινητήρων του Σκόβντε, το 2018. Η μονάδα της Τορσλάντα είναι το παλαιότερο εργοστάσιο της εταιρείας. Τροφοδοτείται από κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από το 2008, ενώ επιπλέον πετυχαίνει και κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Το μισό της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση προέρχεται από βιοαέριο και το υπόλοιπο αντλείται κυρίως από τηλεθέρμανση, η οποία παράγεται από βιομηχανικά κατάλοιπα.

Κατά τη διάρκεια του 2020, στοχευμένες βελτιώσεις στη λειτουργία της απέφεραν σε ετήσια βάση εξοικονόμηση σχεδόν 7.000 MWh, ποσό που αντιστοιχεί στην ενέργεια, η οποία καταναλώνεται από 450 και πλέον σουηδικές κατοικίες στη διάρκεια ενός έτους.


σχετικα αρθρα