ΜΟΥΣΙΚΗ

Κίτρινα Ποδήλατα (χωρίς βοηθητικές ρόδες) στο Ρυθμός Stage

Δημοσίευση 28 Απριλίου 2015, 17:11 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2015, 18:11
Κίτρινα Ποδήλατα (χωρίς βοηθητικές ρόδες) στο Ρυθμός Stage
Facebook Twitter Whatsapp

Το αγαπημένο συγκρότημα ανηφορίζει στην Ηλιούπολη με ένα ακουστικό σετ «Με δύο κιθάρες» την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Το αγαπημένο συγκρότημα ανηφορίζει στην Ηλιούπολη με ένα ακουστικό σετ «Με δύο κιθάρες» την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς, τα δύο, και μόνα, μέλη των Κίτρινων Ποδηλάτων, αποφάσισαν για άλλη μία φορά να πειραματιστούν με τον ήχο τους. Όμως, αντί να «προσθέσουν», αυτή τη φορά θα «αφαιρέσουν», στρέφοντας τις προσπάθειές τους προς έναν πιο ακουστικό ήχο, επιστρέφοντας στον πυρήνα της έμπνευσης των τραγουδιών τους.

 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η συναυλία που γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας του συγκροτήματος «Με δύο κιθάρες» θα είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποτονική. Απλώς οι δύο μουσικοί που έκαναν την εμφάνισή τους στη δισκογραφία πριν από 15 χρόνια, θέλησαν να «επισκεφτούν» ξανά τραγούδια από παλιότερες δουλειές τους, αλλάζοντας μελωδίες κι αρμονίες μέχρι να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή μορφή των κομματιών με τα κριτήρια που έχουν διαμορφώσει πλέον.

Η προετοιμασία της περιοδείας «Με δύο κιθάρες» διήρκεσε τρεις ολόκληρους μήνες και συνέπεσε με το διάστημα ηχογράφησης του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος, όπου θα κυριαρχούν η κλασική και η ακουστική κιθάρα. Από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, το τραγούδι «Κάπου Υπάρχει Αγάπη» κυκλοφορεί ήδη.

 

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο Ρυθμός Stage τα Κίτρινα Ποδήλατα θα είναι διάρκειας δυόμισι ωρών και θα περιέχει εκπλήξεις με τη μορφή φίλων μουσικών που θα συμπράξουν με το συγκρότημα επί σκηνής. Αν κρίνουμε από τις έως τώρα συνεργασίες των δύο μουσικών, οι εκπλήξεις θα είναι ευπρόσδεκτες.

Κίτρινα Ποδήλατα – Με δύο κιθάρες, Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, Παρασκευή 8 Μαΐου, ώρα 22.30. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο http://www.rythmosstage.gr/ και στο τηλ. 210 9750060.