ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Σαίξπηρ τραγουδάει στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 8 Μαΐου 2015, 19:42 / Ανανεώθηκε 11 Μαΐου 2015, 11:31
Ο Σαίξπηρ τραγουδάει στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Μουσικό αφιέρωμα στα 450 χρόνια από τη γέννηση του βρετανού βάρδου με τον Κώστα Βόμβολο και τον Αργύρη Μπακιρτζή.

Μουσικό αφιέρωμα στα 450 χρόνια από τη γέννηση του βρετανού βάρδου με τον Κώστα Βόμβολο και τον Αργύρη Μπακιρτζή.

Τετρακόσια πενήντα χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του Σαίξπηρ στο Στράτφορντ απόν Έιβον και οι Βρετανοί γιορτάζουν την επέτειο με κάθε λαμπρότητα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Βέβαια στην Ελλάδα οι εορτασμοί δεν είναι ούτε τόσο συχνοί, ούτε τόσο λαμπροί. Όμως, υπάρχει μία εκδήλωση που ξεχωρίζει. Την οργανώνει η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη», στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 12 Μαΐου  με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βόμβολο και φοιτητές του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ και τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή.

Για εκείνους που η μνήμη τους χρειάζεται φρεσκάρισμα, ο Κώστας Βόμβολος είναι μέλος του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές (μαζί με τον Αργύρη Μπακιρτζή), του συγκροτήματος Tabako και των Primavera en Salonico με τους οποίους έχει γυρίσει πόλεις και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης γράψει μουσικές για θεατρικά έργα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και διδάσκει θεατρικό τραγούδι στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.  

Η ενασχόληση του Κώστα Βόμβολου –και του Αργύρη Μπακιρτζή- με τον Σαίξπηρ χρονολογείται από καιρό. Μάλιστα έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν διασκευές τραγουδιών των Χειμερινών Κολυμβητών με στίχους του Σαίξπηρ.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης δεν είναι σαφές τι θα περιέχει. Όμως, αν κρίνουμε από τις προηγούμενες δουλειές του Κώστα Βόμβολου, θα είναι ενδιαφέρον, ενδεχομένως και μαγικό.

«Τραγούδια από τον Σαίξπηρ - Αφιέρωμα στα 450 χρόνια από τη γέννηση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ», Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Τρίτη 12 Μαΐου, ώρα 20:00. Είσοδος ελεύθερη.