ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικός Αύγουστος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2015, 15:49 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2015, 13:05
Μουσικός Αύγουστος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Το ΑΜΘ φιλοξενεί στις 27 και 29 Αυγούστου δύο σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, με κλασικό και ελληνικό χρώμα και αξιόλογους συντελεστές.

Το ΑΜΘ φιλοξενεί στις 27 και 29 Αυγούστου δύο σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, με κλασικό και ελληνικό χρώμα και αξιόλογους συντελεστές.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί συχνά στις αίθουσες και στον κήπο του μουσικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με άλλους πολιτιστικούς φορεί της πόλης αλλά και του «ανοίγματος» του μουσείου στην τοπική κοινωνία.

Για το τέλος του Αυγούστου λοιπόν, όταν οι Θεσσαλονικείς, σε μεγάλο ποσοστό, θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, το μουσείο έχει προγραμματίσει δύο συναυλίες:

Η πρώτη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου, οργανώνεται από τον δραστήριο Σύνδεσμo Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει έργα Ravel, Moskovski, Wieniawski, Kodaly και Paganini. Συμμετέχουν οι σολίστ: Carlos Johnson (βιολί) Καθηγητής, University of Lübeck Germany - Concert- Philharmonic Orchestra, Kai Tzu-Zen Chou (βιολί) Lübeck Philharmonic Orchestra, Chou Kang (βιόλα) Lübeck Meister, Lübeck Philharmonic Orchestra, και Ευγενία Φέϊζο (βιολί), University of Lübeck Germany, υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών. Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30 και η  είσοδος είναι ελεύθερη.  

Η δεύτερη έχει οριστεί για το Σάββατο 29 Αυγούστου στο πλαίσιο του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Η Λιζέτα Καλημέρη θα ερμηνεύσει τραγούδια από το ευρύ ρεπερτόριό της με τη συνοδεία μουσικών της πόλης, σε ενορχηστρώσεις της Θεσσαλονικιάς τραγουδοποιού Σοφίας  Νάτσιου. Η συναυλία θα αρχίσει στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Να σημειώσουμε ότι στις 29 Αυγούστου η είσοδος στις εκθέσεις του Μουσείου θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 16:00 έως τις 20:00 ενώ οι εκδόσεις του Μουσείου θα διατίθενται με έκπτωση 50%.