current views are: 6

19 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση11:59

Ο Θάνος Μικρούτσικος στον Κήπο του Μεγάρου

Δημοσίευση 11:59’

Ο γνωστός συνθέτης θα μας μάθει «Πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή» την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου με τις φωνές της Αφροδίτης Μάνου και του Κώστα Θωμαΐδη.

«Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες που, και τότε και τώρα, μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. […] Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν». Με αυτά τα λόγια ο Θάνος Μικρούτσικος «προλογίζει» τη συναυλία που θα δώσει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Με οδηγό τα τραγούδια «Η πιο όμορφη θάλασσα», «Ο Ντικ», «Η δίκοπη ζωή», η «Πιρόγα», η «Ρόζα», «Η Ταράτσα», «Τα κελιά», το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη και συνεπιβάτες την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, παλιούς φίλους και συνεργάτες, ο συνθέτης θα μας θυμίσει τις πιο «ένδοξες» στιγμές της προσωπικής πορείας του αλλά και τραγούδια που τον σημάδεψαν και αποτύπωσαν στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.  

Θάνος Μικρούτσικος «Πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή», Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση) και 12 €  (είσοδος).

 


σχετικα αρθρα